Го одгледала самохрана мајка, талентот му бил откриен на YouTube – Патот до славата на Џастин Бибер

Неговиот татко ја оставил мајка му кога Џастин бил мал, а таа го израснала како успешен музичар, откако во детството пројавил желба за музика и пеење, па таа му ги објавувала сите перформанси на YouTube, од каде неговиот талент бил препознаен. 

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-justin-bieber-01.jpg

Џастин Бибер е еден од оние кои успеваат уште во 20-ите години да направат милиони, но како стана толку познат и какво било детството на пејачот?

Во продолжение прочитајте неколку факти за детството и животот на Џастин Бибер кои можеби не сте ги знаеле:

1. Роден е на 1-ви март 1994-та во Онтарио, Канада и има 25 години.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-02.jpg

2. Тој е единствено дете на неговата мајка Пати Малет, која останала самохрана мајка во нејзините тинејџерски години, откако се разделила од таткото на Џастин, Џереми Бибер, а му била најголема поддршка, па дури и менаџер во еден период, за што Бибер ѝ е благодарен за целата поддршка што му ја давала. 

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-03.jpg

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-005.jpg

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-04.jpg

3. Пораснат е во Стратфорд, град познат по културата, а можеби токму тоа опкружување влијаело Бибер да ја засака музиката уште од мала возраст.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-05.jpg

4. Откако покажал афинитети кон музиката и не престанувал да чука на сите предмети, неговата мајка му подарила тапани, а откако го усовршил овој инструмент, научил да свири на гитара, пијано и неколку други инструменти.

Талентот очигледно му е наследен – неговата мајка пее добро, татко му свири гитара, а баба му била пијанистка.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-004.jpg

5. Младиот Канаѓанец освен што бил талентиран за музика, бил активен и во повеќе спортови како фудбал, кошарка, хокеј, скејтборд, а одлично му одело и со шах и рубикова коцка.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-07.jpg

6. Учел во француско католичко училиште, бидејќи мајка му има потекло од Франција, а на 12 години се пријавил на музички натпревар во градот и првпат ги покажал способностите за пеење, па освоил второ место.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-08.jpg

7. Со добрите пласмани на локалните музички натпревари Бибер се охрабрил и напредувал со препевање на песни од познати пејачи, а неговата мајка му ги објавувала сите перформанси на YouTube канал, кој брзо добил многу следбеници.

Момчето му оставил посебен впечаток и на музичкиот продуцент Скутер Браун (сегашниот менаџер), кој веднаш почувствувал потреба дека мора да го најде.

go-odgledala-samohrana-majka-saka-muzika-od-mal-patot-do-slavata-na-djastin-biber-09.jpg

Продолжува на следната страна... 



Би можело да ве интересира:

Познати мажи кои беа во врска со многу помлади тинејџерки (и сега се осудувани) Елвис Присли имал 24, а Присила само 14 години кога ја почнале врската. Тие се в...
8 славни жени кои решија да станат мајки по 40-тата година Хилари Свонк остана бремена на 48 години, Наоми Кемпбел доби син со сурогат мајк...
„Ќе ја научиш ли ќерка ти да не биде како тебе?“ – Парис Хилтон критикувана затоа што ќе снима реалн... „Ќе покажеш ли и колку дадилки имаш?“, „Како не ти е срам да се фалиш дека си до...
7 познати парови кои се венчаа откако раскинаа Бен Афлек и Џеј Ло беа свршени во раните 2000-ти, раскинаа, а се смирија и венча...
Мајката на Џеј Зи, која има 4 деца, се ожени со девојката на 72 години - Која е нејзината нова сопру... Венчавката на мајката на Џеј Зи и нејзината партнерка Роксан ја изненади јавност...
„Имав мозочен удар, не сум била на љубовен состанок 6 години“: Ретко појавување на Сузан Бојл од Bri... „Прекрасно е чувството што сум повторно овде. За мене е навистина посебно, бидеј...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg