Наградно прашање - од каде потекнува Александар Велики?


Наградно прашање - од каде потекнува Александар Велики?

Најверојатно веќе до сите стигнала веста за квизот во Велика Британија, ама заситеноста од точниот одговор никако да се престане! Александар Македонски - нека му е еднаш...

 

...јасно на цел свет, потекнува од Македонија.
Овие луѓе најверојатно после целава актуелност а и изгубената финансиска можност, никогаш нема да заборават за историјата на Македонскиот народ, а е добра лекција и за сите скептици и непознавачи на Македонската историја.


Со надеж дека се работи за заемно задоволство, уште еднаш клипот од овој настан:
Кога сме веќе на оваа тема и се потсетуваме, ајде да го видиме клипот каде првиот претседател на РМ г-динот Киро Глигоров дава изјава дека ние немаме никаква врска со цивилизацијата на Александар Македонски:


Би можело да ве интересира:

Ги знаете ли одговорите на 10-те најчести квиз прашања? Решавањето на квизови е ментална гимнастика во која многумина уживаат... Реша...
Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлината? Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Квиз: Која девојка му се додворува на вашето момче? Дали и вие успевате веднаш да ги забележите скриените намери на жените кои му се...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg