Играме брза географија: Колку реки на буквата „Б“ знаете во Македонија?

Дали ја познавате доволно добро нашата држава? Дали на моменти пријателите се шегуваат со вас дека сте „Истражи ја Македонија лик“? Ајде тестирајте ги вашите знаења... Овојпат на тема реки во Македонија.

igrame-brza-geografija-kolku-reki-na-bukvata-b-znaete-vo-makedonija-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

 Учиме за Македонија: Колку села има во нашата држава? Ореше, Богомила, Нежилово, потоа Галичник, Гари, Јанче се само дел од прекраснит...
Географски квиз: Реки и езера во Македонија – дали имате натпросечни познавања? Која река тече низ Битола, која е најголемата река во Македонија и колку природи...
Играме брза географија: Колку планини на буквата „Г“ знаете во Македонија? Дали ја познавате доволно добро нашата држава? Дали на моменти пријателите се ше...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg