Квиз: 7 прашања на кои ниту еден Македонец не смее да погреши

Ако летово ја посетите плажа Сливница, во кое езеро ќе се бањате? Кој е „градот на конзулите“? И уште неколку прашања кои Македонците не смеат да ги погрешат.

kviz-7-prashanja-na-koi-nitu-eden-makedonec-ne-smee-da-pogreshi-01.fw_copy.jpg

Ги познавате ли култните места, знаменитости и локали низ нашата земја?

Доколку сметате дека сте добар познавач, ве предизвикуваме да се тестирате и да проверите. Во спротивно, време е да научите малку повеќе. 

7 прашања на кои ниту еден Македонец не смее да погреши
 1. 1.
  Кон улица „Туристичка“
  Кон кејот на Охридското Езеро
  Кон чаршијата
 2. 2.
  Дебар Маало
  Аеродром
  Карпош 3
 3. 3.
  Берово
  Штип
  Гевгелија
 4. 4.
  Барик
  Скопски Мерак
  Канцеларија
 5. 5.
  Прилеп
  Битола
  Скопје
 6. 6.
  Куманово
  Штип
  Тетово
 7. 7.
  Преспанско
  Дојранско
  Охридско

М. М. | Црнобело

фото: depositphotos.com / Википедија

Би можело да ве интересира:

Квиз: 10 лесни прашања што треба да ги знаете од општа култура Колку елементи има во периодниот систем? А, колкав е збирот на аглите во триагол...
Квиз: 10 општи прашања за кои не смеете да побарате помош од Гугл Во која измислена земја се случува дејствието на „Петар Пан“? Каде се наоѓаат Во...
Квиз: 10 општи прашања на кои не смеете да го згрешите одговорот Кој е најголемиот цицач во светот? Од колку бои е составено виножитото? На овие ...
Квиз: 7 општи прашања кои мора да ги знаете - на колку ќе одговорите точно? Колку од овие општи прашања, од различни објасти, можете да ги одговорите точно ...
Квиз: 7 прашања за сезнајковци – ќе ги одговорите ли без Гугл? Кој е автор на цртежот The Vitruvian Man (Витрувиев човек)? Која азиска држ...
Квиз за остроумни: 10 општи прашања кои никако не смеете да ги згрешите Колку е висок Титов Врв на Шар Планина? Колку време траела најкратката војна во ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg