Морничава загатка која ќе ја решат само најостроумните

Иван бил возрасен маж, кој бил роден во 1995, а умрел во 1953. Ќе успеете ли да ја решите оваа загатка и да откриете како е ова можно?

mornichava-zagatka-koja-kje-ja-reshat-samo-najostroumnite-01.jpg

На некои загатки, може да се случи да има повеќе можни решенија, зависно бујната имагинација на луѓето.

Но, ќе успеете ли да погодите кој е точниот одговор на оваа морничава загатка?

Проверете на следната страница... Би можело да ве интересира:

Загатка што ќе ве измачи: Како е можно да се добие 30? Ако ви се предизвик математички загатки, тогаш ќе уживате додека ја решавате ова...
Загатка за остроумни: Што сме ние? Размислете добро и не се откажувајте. Потребно е да размислите малку „надвор од ...
Загатка што ќе ве измачи: Колку браќа и сестри има во семејството? Дали сте од оние луѓе што сакаат загатки? Прочитајте го прашањето и пробајте да ...
Загатка за деца што ќе ве замисли: За колку време ќе се сетите на одговорот? Оваа загатка е наменета за деца, но веруваме дека и голем број возрасни ќе се по...
Логичка загатка: Кој од трите пара се брат и сестра? На илустрацијата пред вас има три пара, но само еден од нив се брат и сестра... ...
Загатка за умни глави: Поместете едно чкорче и добијте точно равенство Дали математиката ви е силна страна? Ако да, тогаш сигурно оваа загатка ќе ви се...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg