Морничава загатка која ќе ја решат само најостроумните

Иван бил возрасен маж, кој бил роден во 1995, а умрел во 1953. Ќе успеете ли да ја решите оваа загатка и да откриете како е ова можно?

mornichava-zagatka-koja-kje-ja-reshat-samo-najostroumnite-01.jpg

На некои загатки, може да се случи да има повеќе можни решенија, зависно бујната имагинација на луѓето.

Но, ќе успеете ли да погодите кој е точниот одговор на оваа морничава загатка?

Проверете на следната страница... Би можело да ве интересира:

Загатка што ќе ве измачи: Како е можно да се добие 30? Ако ви се предизвик математички загатки, тогаш ќе уживате додека ја решавате ова...
Загатка што ќе ве измачи: Колку браќа и сестри има во семејството? Дали сте од оние луѓе што сакаат загатки? Прочитајте го прашањето и пробајте да ...
Загатка за деца што ќе ве замисли: За колку време ќе се сетите на одговорот? Оваа загатка е наменета за деца, но веруваме дека и голем број возрасни ќе се по...
Загатка што ќе ве натера да оставите сè и да броите: Колку животни гледате? Ако на прва, си рековте 5, оставете сè и фокусирајте се... Колку животни има на ...
Загатка за умни глави: Што купив најпрво? Дали сакате да решавате загатки и досетки? Ако да, тогаш сигурно оваа загатка ќе...
Лесна загатка која сериозно ќе ве збуни: Што може да биде тоа? Оваа загатка прво ќе ве збуни, а кога ќе го видите одговорот сигурно ќе се насме...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg