10 правила кои Арнолд Шварценегер ги почитува за да постигне успех


10 правила кои Арнолд Шварценегер ги почитува за да постигне успех

Тој е симбол за моќ, истрајност и посветеност и е еден од легендарните ликови во Холивуд.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-01.jpg

Арнолд Шварценегер е во своите 70-ти години, а во 2018 година имаше и итна операција на срцето, но тоа не го сопира.

Силен е и граби од животот.

Кои се тајните за успех на Шварценегер?

Секогаш верува во себе затоа што знае што сака и има зацртано јасни цели.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-02.jpg

Секогаш се труди да се истакне.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-03.jpg

Знае дека понекогаш треба да прекрши по некое правило.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-04.jpg

Знае да си постави приоритети.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-05.jpg

Учи колку што е можно повеќе.

10-pravila-koi-arnold-shvarceneger-gi-pochituva-za-da-postigne-uspeh-06.jpg

Уште 5 правила на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 тајни на успехот на легендарниот Квентин Тарантино Која е тајната на успехот на Тарантино? Тој гледа талент во луѓето во кој никој ...
15 скриени правила на кармата - она што одбивате да го прифатите, ќе стане уште поинтензивно Овие скриени правила на кармата се длабоко вметнати во нашите души и срца, но ни...
„Победниците бараат начини, а губитниците причини“ - најдобрите цитати од најупорните спортисти на с... Мајкл Џордан, Усеин Болт, Михаел Шумахер, Џорџ Бест… тоа се имињата кои ги знаем...