8 знаци дека токму вие сте „волкот во светот на овците“


8 знаци дека токму вие сте „волкот во светот на овците“

Животот не е лесен, но секој миг е вреден за живеење. Да се биде волк во светот на овците воопшто не е лесно, и во буквалната и во преносната смисла на фразата.

8-znaci-deka-tokmu-vie-ste-volkot-vo-svetot-na-ovcite-01.jpg

Силните, независните и уникатните луѓе умеат да го најдат своето место под сонцето и да ги досегнат оние висини кои на обичните луѓе им се недостижни.

Една позната изрека вели: Подобро е да сте сами, а на правиот пат, отколку со целата толпа кон провалијата.

Овие осум знаци ќе ви покажат дека вие сте (или барем целите да бидете) волкот:

Посветени сте

Кога имате цел, ништо не може да ви застане на патот. Секогаш сте мотивирани и спремни за акција, во кое било време. Како и волкот, не ви е тешко да бидете ловец за да можете да го добиете она што го сакате.

Ги штитите оние кои ги сакате

Баш како и секој волк, вие се грижите за својата „глутница“ од драги луѓе. Кога се во прашање најблиските, се претворате во ѕвер кој е подготвен дури и крволочно да ги заштити, без оглед на сè.

Независни сте

Својата слобода ја цените повеќе од сè. Сакате да бидете она што сте и да ги следите своите патишта. Често и се изолирате за во самотија да можете да ги преиспитате своите цели.

Ја обожавате ноќта

Ноќта е време за волците. Тоа е период кога слабите се одмараат, а волците напаѓаат. За вас, ноќта е време за размислување, а често и за работа. Тогаш ви доаѓаат најдобрите идеи.

8-znaci-deka-tokmu-vie-ste-volkot-vo-svetot-na-ovcite-02.jpg

Многу сте коректни и искрени

Луѓето може да помислат за вас и дека сте диви, но едно е сигурно - ниту ви се лаже, ниту ви се губи време за игри. Затоа безрезервно го кажувате она што го мислите.

Ја прифаќате својата единственост

Свесни сте дека не мора да бидете дел од просечната толпа за да се вклопите и успеете во својата средина. Знаете и дека таквиот потег само ќе ве уназади.

Горди сте

Што и да ви е случува во животот, останувате силни. Не си дозволувате да се скршите дури ниту пред самите себе. Како и на сите луѓе, така и вам некогаш не ви е сè најдобро, но тоа не значи дека треба да му се потчините на животот.

Не би се менувале за ништо

Се сакате такви какви што сте и ви се допаѓа како пристапувате на животот. Не дозволувајте никому да направи овца од вас. Таа борба не е лесна, но во секој случај, е навистина вредна.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

На кое место во светот би се нашле ако ископаме дупка во земјата по права линија? Кога бевме мали, се прашувавме на кое место во светот би се нашле ако ископаме д...
10 сурови сознанија за животот кои го зацврстуваат нашиот карактер Никој не се родил мудар, туку во текот на животот успеал благодарение на учењето...
7 жени кои нè научија дека среќата доаѓа откако ќе се прифатиш каков што си Да бидеш жена не е лесно, но да бидеш жена во Холивуд е уште потешко. Животот по...

Најчитани неделава