14 делови од телото кои може да ви откријат дали сте интелигентни


14 делови од телото кои може да ви откријат дали сте интелигентни

Сите сме го слушнале стереотипот дека луѓето со очила се попаметни. Но, ако им веруваме на истражувањата, тогаш има голема вистина во тоа дека физичкиот изглед може да го издаде вашето ниво на интелигенција.

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-001.jpg

Повторуваме, до овие заклучоци е дојдено преку истражувања, кои не секогаш се со 100% точност. Затоа, без навреда.

Според нив, интелигенцијата на човекот може да се утврди преку овие 14 физички карактеристики:

1. Повисоките луѓе наводно имаат повисок коефициент на интелигенција

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-01.jpg

2. Жените со поголеми гради важат и за попаметни

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-02.jpg

3. Сините очи се уште еден симбол на интелигенција

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-03.jpg

4. Несразмерно големата глава исто така е заштитен знак на паметните луѓе

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-04.jpg

5. Интелигентните луѓе имаат високо чело

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-05.jpg

6. Исто така, левата и десната половина од глава им се помалку симетрични

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-06.jpg

7. Тенките усни можеби не се знак за сексапил, но се знак за интелигенција

14-delovi-od-teloto-koi-moze-da-vi-otkrijat-dali-ste-inteligentni-07.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Луѓе кои имаат обични професии, а може да работат како модели (фото) Дали некогаш сте сретнале некој вработен кој ви го привлекол вниманието со својо...
9 луѓе со супермоќи кои ниту науката не може да ги објасни Запознајте ги мажот што не чувствува болка, мажот што јаде метал, жената мегафон...
За жените кои немаат идеја: Мажите откриваат какви подароци сакаат Дали и вие сте од оние жени кои немаат идеја за машки подароци и тоа им е најгол...