Програмирање, странски јазици, математика - одлични веб-сајтови со бесплатни курсеви од разни области

Со Duolingo можете да научите многу јазици како француски, германски, па дури и јапонски, додека Khan Academy нуди одлични онлајн предавања од разни области, вклучувајќи физика и математика.

programiranje-stranski-jazici-matematika-odlichni-veb-sajtovi-so-besplatni-krusevi-od-razni-oblasti-01.jpg

Преку онлајн учењето можете да обезбедите релевантно знаење, а истото може да ви помогне да напредувате во она што веќе го знаете од формалното образование.

Неколку веб-сајтови кои нудат бесплатни курсеви и предавања од многу области:

1. Duolingo - На овој веб-сајт можете да научите многу светски јазици од англиски, германски, италијански, француски, шпански до полски, руски и јапонски. 

2. edX - Овој веб-сајт нуди предавања од врвни универзитети, како Харвард, од многу области. 

Nemate ideja sto da pravite doma Naucete nesto novo 01

3. SchoolYourself - Учењето математика преку интернет не мора да биде здодевно - оваа страница нуди бесплатни интерактивни лекции од наградувани професори на Харвард.

4. Math Playground - Оваа страница е наменета за забавно учење математики за деца од основно училиште. Постојат неколку математички игри на страницата, така што децата ќе можат да учат без да им е здодевно.

Nemate ideja sto da pravite doma Naucete nesto novo 02

5. Khan Academy - Студентите вежбаат со свое темпо, прво го учат материјалот што не го совладале, а потоа го забрзуваат учењето. Страницата е наменета за студенти.

6. Codecademy - Интерактивен веб-сајт преку кој можете да научите да програмирате. Сепак, за понапредни теми, ќе треба да се претплатите.

Nemate ideja sto da pravite doma Naucete nesto novo 03

7. Data Camp - Обезбедува упатства и курсеви за работа со податоци. Овие вештини се многу корисни во многу полиња на работа.

8. Dataquest - Научете PythonSQL, визуелизација на податоците и анализа на податоците. Страницата нуди 60-тина бесплатни лекции.

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 сурови вистини од кои ќе научите многу за животот Ако не се борите за тоа што го сакате, не треба да плачете за тоа што ќе го изгу...
Непријатни промени што мора да ги направите во 20-тите години ако сакате исполнет живот Сите се свесни дека ако сакат да си го подобрат животот, мора да направат некои ...
Гиро 4,5 евра, лежалките од бесплатни до 40 евра по човек – Како се движат цените на плажите во Грци... Цената на гирото е скоро секаде иста, околу 4,5 евра, пивото е од 5 евра, па наг...
10-те најлоши дадилки во историјата: Им биле доверени деца, а тие извршиле сурови убиства Бети Смити од САД имала само 20 години кога била прогласена за виновна за убиств...
Во Антички Египет носењето кармин значело дека барате орален секс и уште 5 чудни секс трендови од ис... Во раскошниот двор во Версај, под владеењето на Луј XV, се појавил необичен трен...
Волшебници, астрономи, филозофи, јасновидци - кои биле древните друиди? Друидите биле членови на образована, професионална класа на луѓе меѓу келтските ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg