Помогнете му на детективот: Каде се крие момчето криминалец?


Помогнете му на детективот: Каде се крие момчето криминалец?

Способноста да забележувате детали и да ги споредувате со фактите овозможува да бидете одличен детектив кој може да ги разреши други и најтешките проблеми. А, за развивање на овие вештини, загатките се одлична вежба.

pomognete-mu-na-detektivot-kade-se-krie-momceto-kriminalec-01.jpg

Еве една кратка загатка која ќе ви покаже дали можете да бидете детектив:

Жежок летен ден, а инспекторот Дамјан е на работа. Заедно со неговиот асистент следат криминалец. Следејќи ги неговите стапки, наидуваат на мала, но многу брза и длабока река.

Пред нив стојат група на пливачи, кон кои инспекторот доаѓа и ги прашува:

„Бараме момче на ваша возраст. Мора да е тука некаде во близина. Дали го видовте?“

„Помина покрај нас пред неколку минути. На другата страна од реката е! Побрзајте!“ - изјавува едно од момчињата, нудејќи му го на инспекторот и својот чамец.

Но, инспекторот ја одбива понудата.

„Дозволете му да избега, сега сакам вас да ве запознаам“.

Зошто инспекторот одлучува своето внимание да го насочи на момците, а не на криминалецот на другата страна?

Добро размислете!

Одговорот ќе го најдете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот? Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој ...
Задачи и проблеми кои не може да ги решите ако немате развиена фантазија Секој има различен начин на размислување и на решавање на проблемите, но најважн...
Изберете едно животно кое ќе ја открие вашата најмрачна страна која ја криете од сите Сите имаме добри и лоши страни, позитивни и негативни особини кои го обликуваат ...

Најчитани неделава