Освежувачка загатка: Најди го лижавчето меѓу сладоледите


Освежувачка загатка: Најди го лижавчето меѓу сладоледите

Во пресрет на топлите денови, илустраторот кој се потпишува како Dudolf направи нова илустрација која ќе ве измори, а и ќе ве натера да посегнете по омилениот сладолед.

osvezuvacka-zagatka-najdi-go-lizavceto-megju-sladoledite-01.png

На илустрацијата има стотина топки сладолед во корнет, но меѓу нив има еден натрапник – обично лижавче на пластично стапче.

Но, толку е добро скриено, што добро ќе се измачите додека го најдете.

Пробајте, па ако ништо друго, барем апетитот за сладолед ќе ви се разбуди:

osvezuvacka-zagatka-najdi-go-lizavceto-megju-sladoledite-02.png

Доколку сте откажавте од барање или сакате да го проверите одговорот, кликнете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Нова вирална оптичка илузија: Каква боја се круговите на сликата? Низ социјалните мрежи често знаат да се појават оптички илузии кои си поигруваат...
Квиз: Што открива за вас најскокотливиот дел од телото? Која е вашата слаба точка на која никој не смее да ве допре? Сите имаме барем ед...
Тест на личност: Одберете го омилениот сладолед со сите додатоци и отк... Омилениот освежителен десерт во пролет и лето на многумина им е сладоледот, допо...