Квиз на знаење: Лесни прашања кои ќе ве вратат во училишните клупи


Квиз на знаење: Лесни прашања кои ќе ве вратат во училишните клупи

Иако можеби деновите кога сте биле во школските клупи одамна поминале, сепак е добро да се сеќавате барем на некои клучни работи кои треба да ви станат познавање од општа култура.

kviz-na-znaenje-lesni-prashanja-koi-kje-ve-vratat-vo-uchilishnite-klupi-01.jpg

Географија, физика, хемија, математика, биологија – имавте ли некој омилен предмет од овие?

Во следниот квиз имате можност да се тестирате со по некое прашање од секое поле и да проверите колку памтите од знаењето на училиште.

Прашањата не се воопшто тешки, но може да ви покажат дека сте закржлавеле или дека уште сте генијалецот помеѓу најблиските.

Соберете друштво и натпреварувајте се...

Квиз на знаење: Лесни прашања кои ќе ве вратат во училишните клупи
 1. 1.
  4
  5
  6
 2. 2.
  Ампер
  Волт
  Ват
 3. 3. Како се нарекува црвената линија на сликата?
  Апсциса
  Котангента
  Симетрала
 4. 4.
  Злато
  Сребро
  Аргон
 5. 5.
  20.000 dm
  2.000 dm
  200 dm
 6. 6.
  Нил
  Амазон
  Јангцекјанг
 7. 7.
  Хлоропласт
  Хлорофилин
  Хлорофил

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Која боја ве опишува во пролет? Сите ја сакаат пролетта, но секој ја доживува оваа сезона на различен начин. ...