Квиз: 10 општи прашања на кои не смеете да го згрешите одговорот

Кој е најголемиот цицач во светот? Од колку бои е составено виножитото? На овие 10 прашања мора да го знаете одговорот.

kviz-10-opshti-prashanja-na-koi-ne-smeete-da-go-zgreshite-odgovorot-01.jpg

Нешто учевте на училиште, други работи ги знаете од општа култура. Но, дали ќе ги погодите одговорите на овие 10 прашања?

Решете го овој квиз и забавувајте се.

10 општи прашања на кои не смеете да го згрешите одговорот
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

  9. 9.

  10. 10.

А. Ј. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: 10 лесни прашања што треба да ги знаете од општа култура Колку елементи има во периодниот систем? А, колкав е збирот на аглите во триагол...
Квиз: 10 општи прашања за кои не смеете да побарате помош од Гугл Во која измислена земја се случува дејствието на „Петар Пан“? Каде се наоѓаат Во...
Квиз: 7 општи прашања кои мора да ги знаете - на колку ќе одговорите точно? Колку од овие општи прашања, од различни објасти, можете да ги одговорите точно ...
Квиз: 7 прашања за сезнајковци – ќе ги одговорите ли без Гугл? Кој е автор на цртежот The Vitruvian Man (Витрувиев човек)? Која азиска држ...
Квиз за остроумни: 10 општи прашања кои никако не смеете да ги згрешите Колку е висок Титов Врв на Шар Планина? Колку време траела најкратката војна во ...
Квиз за експерти по географија: Дали ја познавате Европа? Колку големи притоки има реката Вардар? А кој е главен град на Романија? Тестира...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg