Која од двете девојки лаже?


Која од двете девојки лаже?

Во замислената ситуација, има две девојки кои се расправаат околу тоа која е сопственичка на станот, но едната лаже – ќе откриете ли која?

koja-od-dvete-devojki-lazhe01.jpg

Двете девојки се расправаат, и двете тврдејќи дека се сопственички на станот.

Но една од нив не е сопственикот – која девојка лаже?

koja-od-dvete-devojki-lazhe01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз: Како ви изгледа совршеното утро? Дали сте човек кој сака да се тегне низ креветот додека го одложува алармот добр...
Логички проблем: Во која од трите девојки е заљубен дечкото? Зошто жените ретко го прават првиот чекор? Очигледно, бидејќи не се сигурни дали...
Квиз: Кое од двете семејства е поуспешно? Време е за ментална гимнастика со мини семеен квиз – што мислите кое семејство п...