6-те најтешки квиз прашања: Колку ќе решите без помош и гуглање?


6-те најтешки квиз прашања: Колку ќе решите без помош и гуглање?

Вежбањето на мозочните виуги никогаш не е лоша идеја, а квизот во продолжение е составен токму со таа цел.

6-te-najteski-kviz-prasanja-kolku-ke-reshite-bez-pomosh-i-guglanje-1.jpg

Составен од 6 тешки квиз прашања, ќе ви помогне да ги проширите видиците и информациите со кои располагате.

Колку точни одговори знаете?

6-те најтешки квиз прашања: Колку ќе решите без помош и гуглање?
 1. 1.
  Андора
  Ватикан
  Монако
 2. 2.
  15
  12
  10
 3. 3.
  Американец
  Французин
  Британец
 4. 4.
  Тигар, слон, жирафа, лав, крокодил
  Жирафа, нилски коњ, горила, крокодил, лав
  Лав, слон, леопард, носорог, афрички бивол
 5. 5.
  Пешак
  Ловец
  Коњ
 6. 6.
  Јупитер
  Венера
  Меркур

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg