Тестирајте го вашиот вид – Ќе ги пронајдете ли скриените броеви на сликите?


Тестирајте го вашиот вид – Ќе ги пронајдете ли скриените броеви на сликите?

Знаевте ли дека човечкото око може да разликува околу милион различни бои? Сепак, перцепцијата на бојата е субјективно нешто, па оваа способност се разликува од човек до човек. Ова значи дека некои луѓе гледаат бои што нашето око воопшто не ги перципира.

testirajte-go-vashiot-vid-kje-gi-pronajdete-li-skrienite-broevi-na-slikite01.jpg

Со овој тест можете да проверите дали можеби и вие гледате повеќе бои од просечниот човек.

Во продолжение се неколку слики на кои се кријат броеви што вие треба да ги пронајдете. Броевите се обележани со точки со сосем малку посветла нијанса, па ќе треба навистина да се потрудите за некои од нив. Кога ќе сакате да го видите точниот одговор, само кликнете на сликата.

Тестирајте го вашиот вид – Ќе ги пронајдете ли скриените броеви на сликите?
 1. 1. Најдете го бројот 5
  Кликни за одговорот
 2. 2. Најдете го бројот 8
  Кликни за одговорот
 3. 3. Најдете го бројот 9
  Кликни за одговорот
 4. 4. Најдете го бројот 2
  Кликни за одговорот
 5. 5. Најдете го бројот 24
  Кликни за одговорот
 6. 6. Најдете го бројот 20
  Кликни за одговорот
 7. 7. Најдете го бројот 42
  Кликни за одговорот
 8. 8. Најдете го бројот 6
  Кликни за одговорот
 9. 9. Најдете го бројот 11
  Кликни за одговорот
 10. 10. Најдете ја нулата
  Кликни за одговорот
 11. 11. Најдете го бројот 7
  Кликни за одговорот
 12. 12. Најдете го бројот 3
  Кликни за одговорот
 13. 13. Најдете го бројот 39
  Кликни за одговорот
 14. 14. Најдете го бројот 90
  Кликни за одговорот

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тест низ едно прашање: Која од жените држи туѓо дете? Тестот кој се прави за помалку од минута ќе ви помогне да разберете каква ви е р...
Квиз: Која фигура ја забележавте најпрво? Многу од нас сакаат да знаат што да очекуваат во иднина. Овој едноставен тест ќе...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...

Најчитани неделава