Квиз по географија: Прашања на кои треба да го знаете одговорот од општи познавања


Квиз по географија: Прашања на кои треба да го знаете одговорот од општи познавања

Дали сте експерт за географија или ова е област за која не знаете речиси ништо? Решете го овој квиз и откријте.

kviz-proverete-dali-gi-znaete-najosnovnite-raboti-od-oblasta-na-geografijata-01.jpg

Сите сме го изучувале предметот географија, па очекувано е сите да ги знаеме најосновните работи. Ретко кој може да ви ги наброи сите можни градови или да ви каже кои се најголемите реки во секоја држава, но сите би требало да знаеме барем малку за оваа тема.

Со овој квиз можете да проверете колку вие знаете од областа на географијата. Во продолжение се неколку прашања поврзани со географијата, а вие обедете се да ги одговорите точно.

Квиз по географија: Прашања на кои треба да го знаете одговорот од општи познавања
 1. 1.
  Кина
  Индија
  САД
 2. 2.
  Монт Еверест
  Килиманџаро
  К2
 3. 3.
  Нил
  Амазон
  Јангцекјанг
 4. 4.
  Чиле
  Перу
  Боливија
 5. 5.
  Естонија
  Либан
  Андора
 6. 6.
  Букурешт
  Братислава
  Будимпешта
 7. 7.
  Австралија
  САД
  Малезија
 8. 8.
  Унгарија
  Словенија
  Албанија
 9. 9.
  Бангладеш
  Индија
  Непал
 10. 10. На која држава е ова знаме?
  Германија
  Белгија
  Австрија
 11. 11. Кој е океанот означен на сликата?
  Индиски
  Тихи
  Атлантски

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Ќе го погодите ли филмот по само две работи? Многумина од нас имаат барем еден омилен филм кој го гледале илјадници пати и се...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...

Најчитани неделава