14 знаци дека колегите потајно ве мразат


14 знаци дека колегите потајно ве мразат

Не одржуваат контакт со очи, не го ценат вашето присуство и постојано се противат на вашите идеи... Ви звучи познато?

14-znaci-deka-kolegite-potajno-ve-mrazat-001.jpg

Во приватниот живот лесно е да се справите со хејтерите кои не ве сакаат. Само ќе прекинете контакт со нив и проблемот е решен, но на работа ситуацијата е поинаква затоа што вие мора да минувате време со овие луѓе.

Некои од колегите може нема да се обидат да ви ја саботираат кариерата, но се гледа дека не сакаат да ве имаат на радарот и тоа ви предизвикува непријатност.

Знаци дека колегите потајно ве мразат:

1. Вашиот инстинкт ви вели дека не ве сакаат.

2. Тие не можат да одржат контакт со очите со вас.
Тешко е да гледате во очи некој што не го сакате или не го почитувате, плус, мислат дека ќе ја забележите нетрпеливоста од нивна страна кон вас.

3. Постојано зјапаат во вас.
Од друга страна се случува и ова и е знак на отворена агресија и дека сакаат да направат да се чувствувате непријатно.

14-znaci-deka-kolegite-potajno-ve-mrazat-02.jpg

4. Ве избегнуваат.
Наместо да одите во лифтот со одредена личност што не ја сакате, тргнувате по скалите за да го избегнете контактот, зарем не?

5. Не го ценат вашето присуство.
Напорно им е дури и да ви кажат „добро утро“.

6. Ве озборуваат.
Ова е незрело и детско однесување, но се случува во сите компании.

7. Ви одговараат сосема кусо на прашањата.

8. Имаат негативен говор на телото кон вас, од превртување со очите до свртеност со грбот кон вас.

14-znaci-deka-kolegite-potajno-ve-mrazat-04.jpg

9. Со вас комуницираат строго преку мејл.
Иако, седите блиску тие не сакаат лична комуникација со вас и сето тоа го прават електронски.

10. Никогаш не ве прашуваат за личниот живот.
Дружење и разговор за време на паузите? Немаат желба за тоа.

11. Постојано не се согласуваат со вас.
Вашите идеи никогаш не се доволно добри. Не ве сакаат, па одбивно им е сè што ќе предложите. Но, да ви ги украдат идеите е сосема во ред.

14-znaci-deka-kolegite-potajno-ve-mrazat-03.jpg

12. Ви изигруваат шефови.
Иако, немаат авторитет врз вас се обидуваат да ви наредуваат по секоја цена.

13. Никогаш не ја фалат вашата работа.
Не ви даваат комплименти и вашата работа не ја третираат со исто ниво на итност, како онаа на колегите.

14. Ве охрабруваат да ја напуштите компанијата.
Секогаш ви посочуваат дека на друго место би биле посреќни и поуспешни.

14-znaci-deka-kolegite-potajno-ve-mrazat-01.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

8 нешта за себе кои не е паметно да ги откривате пред колегите на рабо... Додека сте на работа, без разлика какви односи сте воспоставиле со дел од колеги...
9 работи кои никогаш не треба да ги чувате на бирото на работа На турпијата не ѝ е местото на вашето биро. Ниту пак на нечистата шолја од кафе....
„Кариерата е како лош дечко, таа ве сака кога не зависите од неа“ - 8 ... Доколку имате лош ден на работа или пак серија од неколку лоши недели, сигурно в...