Тунелот на вљубените - природна убавина која мора да се види


Тунелот на вљубените - природна убавина која мора да се види

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-1

Од сите дизајнери кои постојат на светот, најкреативна е мајката природа. Понекогаш сета убавина околу нас ни го одзема здивот.

Последно, не воодушеви овој тунел од лисја сместен во малото гратче Клевен во Украина.

Длабоко во шумскиот предел, може да биде истражен само од авантуристи кои сакаат да шетаат низ дивината.

Тунелот е навистина долг – 2,9 километри и иако низ него поминува воз, постојат делови од денот кога може да го разгледате.

Го нарекуваат и тунел на заљубените затоа што е особено романтично за попладневна прошетка.

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-2

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-3

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-4

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-5

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-6

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-7

tunelot-na-vljubenite-prirodna-ubavina-koja-mora-da-se-vidi-8

Би можело да ве интересира:

Низ фотки: 20 причини да го посетите Златибор во зима Златибор важи за едно од најбајковитите места во Србија, кое има многу што да по...
Авантура долга 2.000 километри - Од Куманово до Истанбул со автомобил и куче Уште еднаш сфатив дека спонтаните одлуки донесени во животот, остануваат најдлаб...
6 најубави места во светот за кои не сте знаеле дека постојат Секогаш нé изненадува кога гледаме колку неоткриени убавини има нашата план...

Спонзорирани линкови: