Колку може да ве чини еден ден на плажа во познатите туристички места?


Колку може да ве чини еден ден на плажа во познатите туристички места?

Порталот Post Office, секоја година објавува таканаречен барометар на цени според кој ги рангира плажите во Европа каде може да се релаксирате „за малку пари.“

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-01.jpg

Во ранг листата, не се вклучени критериуми како патни трошоци или трошоци за сместување, туку се нагласуваат секојдневни трошоци.

Па, за да не се случува да останете запрепастени од цените на плажа, најдобро е да знаете отприлика како се движат на повеќето места.

Пресметајте си колку може да ве чини еден ден на плажа на некои од следниве места:

Соренто, Италија

 • Кафе – 2 евра
 • Чаша локално пиво – 3 евра
 • Шише Coca-Cola – 2.60 евра
 • Чаша вино – 3.10 евра
 • Шише вода – 1 евро
 • Крема за сончање – 10.35 евра
 • Средство за инсекти – 8.30 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 36 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 74 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-02.jpg

Ибица, Шпанија

 • Кафе – 1.50 евра
 • Чаша локално пиво – 3.50 евра
 • Шише Coca-Cola – 2.50 евра
 • Чаша вино – 4 евра
 • Шише вода – 0.80 евра
 • Крема за сончање – 20 евра
 • Средство за инсекти – 10 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 19 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 70 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-03.jpg

Ница, Франција

 • Кафе – 1.60 евра
 • Чаша локално пиво – 3.60 евра
 • Шише Coca-Cola – 3.60 евра
 • Чаша вино – 3.7 евра
 • Шише вода – 0.30 евра
 • Крема за сончање – 11.50 евра
 • Средство за инсекти – 7.20 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 30 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 70 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-04.jpg

Маjорка, Шпанија

 • Кафе – 1.50 евра
 • Чаша локално пиво – 2.60 евра
 • Шише Coca-Cola – 2.60 евра
 • Чаша вино – 4.10 евра
 • Шише вода – 0.60 евра
 • Крема за сончање – 15.40 евра
 • Средство за инсекти – 5.10 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 30 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 40 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-05.jpg

Пореч, Хрватска

 • Кафе – 1.60 евра
 • Чаша локално пиво – 2.50 евра
 • Шише Coca-Cola – 2.80 евра
 • Чаша вино – 4 евра
 • Шише вода – 0.90 евра
 • Крема за сончање – 8.60 евра
 • Средство за инсекти – 5.70 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 25.70 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 70.70 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-06.jpg

Лисабон, Португалија

 • Кафе – 0.70 евра
 • Чаша локално пиво – 2 евра
 • Шише Coca-Cola – 2 евра
 • Чаша вино – 4 евра
 • Шише вода – 2 евра
 • Крема за сончање – 7.20 евра
 • Средство за инсекти – 8.20 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 30 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 60 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-07.jpg

Халкидики, Грција

 • Кафе – 3.50 евра
 • Чаша локално пиво – 5 евра
 • Шише Coca-Cola – 3 евра
 • Чаша вино – 5 евра
 • Шише вода – 1 евро
 • Крема за сончање – 15 евра
 • Средство за инсекти – 6 евра
 • Ручек за двајца од две порции – 30 евра
 • Вечера за двајца со шише вино – 45 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-08.jpg

Задар, Хрватска

 • Кафе – 1.73 евра
 • Чаша локално пиво – 2.45 евра
 • Шише Coca-Cola - 2.45 евра
 • Чаша вино - 3.60 евра
 • Шише вода - 0.86 евра
 • Крема за сончање - 10.80 евра
 • Средство за инсекти - 5.76
 • Ручек за двајца од две порции - 20.15 евра
 • Вечера за двајца со шише вино - 66.20 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-09.jpg

Крф, Грција

 • Кафе - 2.60 евра
 • Чаша локално пиво - 3.40 евра
 • Шише Coca-Cola - 2.10 евра
 • Чаша вино - 3.60 евра
 • Шише вода - 1 евро
 • Крема за сончање - 8.30 евра
 • Средство за инсекти - 7.30 евра
 • Ручек за двајца од две порции - 24.90 евра
 • Вечера за двајца со шише вино - 52.80 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-10.jpg

Крит, Грција

 • Кафе - 2.60 евра
 • Чаша локално пиво - 2.60 евра
 • Шише Coca-Cola - 2.50 евра
 • Чаша вино - 3.10 евра
 • Шише вода - 0.50 евра
 • Крема за сончање - 7.20 евра
 • Средство за инсекти - 8.50 евра
 • Ручек за двајца од две порции - 25 евра
 • Вечера за двајца со шише вино - 49 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-11.jpg

Мармарис, Турција

 • Кафе - 1.60 евра
 • Чаша локално пиво - 2.50 евра
 • Шише Coca-Cola - 1.50 евра
 • Чаша вино - 3 евра
 • Шише вода - 0.30 евра
 • Крема за сончање - 7.70 евра
 • Средство за инсекти - 2.16 евра
 • Ручек за двајца од две порции - 10.80 евра
 • Вечера за двајца со шише вино - 36.80 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-12.jpg

Сани Бич, Бугарија

 • Кафе - 0.80 евра
 • Чаша локално пиво - 0.80 евра
 • Шише Coca-Cola - 1.10 евра
 • Чаша вино - 1.40 евра
 • Шише вода - 0.40 евра
 • Крема за сончање - 7.80 евра
 • Средство за инсекти - 2.80 евра
 • Ручек за двајца од две порции - 9.90 евра
 • Вечера за двајца со шише вино - 30.40 евра

kolku-mozhe-da-ve-chini-eden-den-na-plazha-vo-poznatite-turistichki-mesta-13.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

4 европски плажи кои е најдобро да ги посетите по летната сезона Патувањата надвор од туристичката сезона носат многу поволности, покрај поевтини...
10 плажи во Италија со најчиста вода, каде ќе сакате да го поминете ле... Италија е прекрасна земја која има многу да понуди кога станува збор за шетање, ...
16 докази дека Финска е уникатна земја - казните зависат од платите, з... Финците обожаваат да пијат пиво и кафе, неретко и сами, и ако си го изгубите пар...