Eclipse Cross – Нова страница на Mitsubishi Motors, спортски SUV со 163 кс

Прогласен за кросовер во Германија ▪ поседува иновациска технологија за ниска потрошувачка ▪ моќни спортски мотори ▪ стандардно опремен со радарски системи за безбедност ▪ најбогата сериска опрема

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-01.jpg

Новиот модел на Mitsubishi Motors, Eclipse Cross, отсега достапен и во Македонија. Не само што е нов модел, со атрактивен дизајн, туку содржи мноштво иновации кои се вистински новини во автомобилската индустрија.

Eclipse Cross претставува спој на перформанси од добро познатиот спортски модел EVO, како и изглед на купе и динамично SUV возило. Тој создава чувство на возбуда и инспирира налик на дијамантски прстен, кој се создава како ефект наречен „Еклипса“, феномен кој се добива при целосно затемнување на сонцето.

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-02.jpg

Многу угледни светски часописи за автомобилизам се изјаснија со највисоки оценки за новиот модел на Mitsubishi, меѓу кои и добро познатиот магазин Авто Билд, кој вели дека Eclipse Cross претставува нов импулс на брендот и со него, јапонците покажуваат храброст со дизајнот. Според овој магазин, моделот остава одличен впечаток, изборот на материјали е добар, а изработката е сосема уредна.

По своето лансирање на светските пазари, Eclipse Cross почна да собира награди. Така на пример, тој е избран за кросовер на годината во Германија од страна на специјализираниот магазин за теренски возила „OFF ROAD“. Исто така, ја освои и наградата „Good Design“, која се доделува од страна на јапонскиот институт за дизајн промоции. Слична награда за дизајн ја освои и на меѓународната организација за модерен дизајн и архитектура во Чикаго.

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-03.jpg

Технологија

Новиот Eclipse Cross е мошне интересна комбинација од спортски бензински мотор со зафатнина од 1,5 литри и развива моќност од 163 кс и истиот се карактеризира со убедливо ниска потрошувачка на гориво. На располагање е и дизел мотор со зафатнина од 2,2 литри и 150 кс.

Што се однесува до опременоста и опциите, како стандарден е достапен системот за избегнување или ублажување на удар во предниот дел на возилото. Со овој систем се спречува или намалува штетата ако судирот е неизбежен. Истиот се активира на возила и пешаци, преку камера и ласерски радар. На располагање е и системот за предупредување при напуштање на коловозна лента, но и активната контрола во свиоци, ограничувач на брзини, говорни команди, систем без клуч за отворање врати, задна камера и автоматско долго светло.

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-07.jpg

Како опции на располагање се и автоматските менувачи со 8 брзини, системите за предупредување од слепа зона, head up екран, греење на управувач, грејач на ветробранско стакло, адаптивна контрола при возење и најсовремени мулти-комуникациски уреди и многу друго.

Повеќе инфо на www.mitsubishimotors.mk

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-04.jpg

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-05.png

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-06.png

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-08.jpg

eclipse-cross-nova-stranica-na-mitsubishi-motors-sportski-suv-so-163-kc-09.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg