Официјално отворен новиот салон на Volvo Cars Macedonia

Volvo конечно доби свој дом во Македонија. Во пригодна и свечена атмосфера, вчеравечер и официјално беше отворен новиот салон на Volvo Cars Macedonia.

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-01.jpg

Салонот е изграден според највисоките Volvo Retail Experience стандарди и претставува симбол за нов, свеж почеток на брендот Volvo во Македонија. Освен што е салон за автомобили, замислен е како еден дел од Шведска во нашата земја во кој можете да го почувствувате, допрете и вистински да го доживеете шведскиот бренд и да имате уникатно искуство.

Покрај новите простории, гостите имаа можност одблиску да ги видат автомобилите кои се дел од понудата на Volvo. Еден од нив беше и најновиот модел V60 во Cross Country изведба, а него го придружуваа V90 CC и целосната XC гама.

Свое обраќање имаа директорот на продажба, Деан Јадровски и Даниел Тројак – менаџер на продажба за Адриа регион.

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-05.jpg

„Да се претставува Volvo како бренд претставува огромно задоволство, но истовремено е огромен предизвик и обврска. Токму за да одговориме на ваквиот предизвик, ја направивме оваа инвестиција која претставува клучен чекор напред за позиционирањето на Volvo како бренд на нашиот пазарт и фаќање на чекор со најновите светски стандарди за продажба на возилата од премиум брендовите.

Како групација сме горди што додаваме бренд како Volvo во нашето портфолио и сигурни сме дека растот кој Volvo го има во светски рамки изминативе години, ќе го пресликаме и на домашниот пазар.

Веруваме дека преку новиот Volvo центар кој го изградивме, многу подобро ќе се запознаете со брендот и практично ќе го доживеете и почуствувате значењето на Volvo. Новиот салон ги исполнува највисоките стандарди на Volvo Cars, тимот кој го води Volvo во нашата земја е висококвалификуван и искусен и веруваме дека сето ова ќе произведе одлични резултати.

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-06.jpg

Се надевам дека со сите вас од утре повторно ќе се видиме во нашиот салон како би станале горди сопственици на најдобриот автомобилски бренд во светот – Volvo“, истакна Јадровски.

Со овој потег, Премиум АГС го поставува Volvo на цврсти нозе во нашата држава. Покрај просториите за продажба на нови возила, во склоп на центарот се наоѓа и сервисниот дел, кој е опремен со последните технологии и тестери на Volvo.

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-02.jpg

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-03.jpg

oficijalno-otvoren-noviot-salon-na-volvo-cars-macedonia-04.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg