Трик со пена за бричење: Како стаклата и ретровизорите на автомобилот да не собираат капки и влага?


Трик со пена за бричење: Како стаклата и ретровизорите на автомобилот да не собираат капки и влага?

Кога е студено, врне или провејува снег, во сета непрегледност, најмалку што ви треба се замаглени стакла и ретровизори со капки.

trik-so-pena-za-bricenje-kako-stakloto-i-retrovizorite-na-avtomobilot-da-ne-sobiraat-kapki-i-vlaga-001.jpg

За побезбедно возење, вреди да го испробате овој трик со пена за бричење. Делотворноста му е 1 до 2 месеци, зависно од временските услови.

Нанесете малку пена за бричење на чиста крпа или хартиено марамче.

trik-so-pena-za-bricenje-kako-stakloto-i-retrovizorite-na-avtomobilot-da-ne-sobiraat-kapki-i-vlaga-4.jpg

Имајте на ум дека ако користите крпа, треба да нанесете поголема количина од средството, бидејќи дел ќе се впие на неа.

Добро истријте ги стаклата и прозорите со пената, додека не добиете чиста, исполирана површина.

trik-so-pena-za-bricenje-kako-stakloto-i-retrovizorite-na-avtomobilot-da-ne-sobiraat-kapki-i-vlaga-3.jpg

Ова ќе ви помогне влагата и капките да не се акумулираат и задржуваат на стаклото.

trik-so-pena-za-bricenje-kako-stakloto-i-retrovizorite-na-avtomobilot-da-ne-sobiraat-kapki-i-vlaga-2.jpg

trik-so-pena-za-bricenje-kako-stakloto-i-retrovizorite-na-avtomobilot-da-ne-sobiraat-kapki-i-vlaga-5.jpg

Може да користите и гел за бричење, но со него делотворноста е помала, а нанесувањето малку потешко.

М. Д. | Црнобело

Најчитани неделава