Макпетрол Инфо Поинт: Немате навигација – користете го стариот смартфон

Одите на патување и немате навигација во возилото. Стариот смартфон, држач и полнач за во автомобил може да бидат одлична замена за тоа.

makpetrol-info-point-nemate-navigacija-koristete-go-stariot-smartfon-01.jpg

Стариот андроид смартфон со мали подготовки може да го направите навигација за вашиот автомобил. Симнете апликација со мапи додека сте дома или направете ажурирање додека имате бесплатно Wi-Fi на некоја бензинска станица, набавете држач за мобилен за во автомобил и, секако, не заборавајте полнач, што може да работи на запалката за цигари за подолгите патувања.

makpetrol-info-point-nemate-navigacija-koristete-go-stariot-smartfon-02.jpg

Најпознатата навигација што сите ја користиме, секако, е Google Maps – и таа е одлична за градска средина, каде го покажува интензитетот и гужвата на улиците. Но, сепак, за сето тоа да функционира потребен е интернет или роаминг што доколку патувате во странство може да ве чини многу скапо.

makpetrol-info-point-nemate-navigacija-koristete-go-stariot-smartfon-3.jpg

Постојат повеќе бесплатни апликации со мапи и навигација, а кои работат без интернет. Најпозната е HERE WeGo – работи без интернет и само со GPS сигнал. Додека сте поврзани на Wi-Fi мрежа треба да ги симнете сите мапи кои ќе ви бидат потребни за патувањето и потоа можете да ги користите кога сакате и каде сакате без никакви трошоци – со исклучен интернет и без СИМ-картичка и мобилна мрежа, единствено со GPS сигнал.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg