Уникатен стаклен оркестар


Уникатен стаклен оркестар

unikaten-staklen-orkestar-povekjeЕдинствениот светски оркестар во кои сите инструменти се изработени од стакло, се подготвува за настап во Франција. Оркестарот "Transparences" е...

 

...основан во 1995 година од францускиот музичар Jean-Claude Chapuis.

Како изворна идеја му послужиле инструментите од стакло со кои се среќавал за време на своето истражување на историјата на музиката.

Стаклената виолина изведува посебно високи тонови. Во оркестарот има вкупно 15 стаклени инструменти. За свирење на нив потребна е посебна обука.

unikaten-staklen-orkestar-1

unikaten-staklen-orkestar-2

unikaten-staklen-orkestar-3

unikaten-staklen-orkestar-4

Би можело да ве интересира:

Белата куќа згрозена од видеото во кое „гола Меланија“ игра пред рапер... Раперот T.I. ја навреди првата дама на САД, Меланија Трамп, во видео спотот во к...