Се одржаа првите Алпски игри во градски парк

Оваа недела (05.06.2016), во Скопскиот градски парк на Школка, се одржаа првите Алпски игри 2016 во организација на Алпско млеко Македонија.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-2.jpg

Настанот беше конципиран како голема забава достапна за сите возрасти и покрај тоа штo игрите беа наменети за деца од 4 - 12 годишна возраст. Најмалите посетители можеа да уживаат и да се забавуваат во креативното катче на Алпско млеко каде имаа можност да цртаат, бојат и прават фигури од пластелин.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-7.jpg

Идејата на настанот беше да ги запознаеме дечињата со игрите кои ја зголемуваа и одржуваа социјалната култура на претходните генерации, како и да се натпреваруваат во 4-те игри кои беа поставени за овогодинешниот настан.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-3.jpg

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-4.jpg

Секој учесник во игрите имаше можност да освои една од наградите кои ги подготви Алпско млеко, вклучувајќи мали пакетчиња со изненадувања, пакет Алпско млеко Мултивитамин, како и главната награда – Самсунг Галакси Таблет.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-5.jpg

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-1.jpg

Останатите посетители се разладуваа и уживаа во вкусот на дел од производите на Алпско млеко, како Алпско млеко 3,5%, Чоколадно Алпско млеко и Домашен јогурт.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-6.jpg

Забавата ја заокружи настапот на Даниел Кајмакоски кој се погрижи со неколку негови хитови да го украси крајот на Алпските игри за оваа година.

se-odrzaa-prvite-alpski-igri-vo-gradski-park-8.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg