На 24-ти и 25-ти септември ќе се одржи финалната конференција за проектот БалканМед ИННОВА


На 24-ти и 25-ти септември ќе се одржи финалната конференција за проектот БалканМед ИННОВА

Финалната конференција за проектот БалканМед ИННОВА, финансиран до Европската унија, ќе се одржи онлајн, со почеток од 10 часот.

na-24-ti-i-25-ti-septemvri-kje-se-odrzhi-finalnata-konferencija-za-proektot-balkanmed-innova-01.jpg

Нејзината цел е да ги промовира резултатите и придобивките од проектот како и да придонесе за промоција на претприемништвото во регионот. На настанот ќе учествуваат панелисти претставници од партнерските организации од Македонија, Грција, Албанија, Бугарија и Кипар, како и претставници од компании и граѓанскиот сектор од овие земји.

Регистрација на учесници е на следниот линк, а сите заинтересирани кои сакаат да бидат дел од овој настан ги очекуваме најдоцна до 18-ти септември.

Агендата за настанот можете да ја погледнете на следниот линк.

Проектот кој започна во 2017 година, имаше за цел низ обука, размена на знаења и искуства, како и трансфер на технологии да овозможи поддршка на веќе постоечки мали и средни претпријатија, како и на сите потенцијално нови стартапи.

Проектот беше насочен кон претприемачите, а целта е тие да се здобијат со нови знаења и вештини и истите да воспостават контакти со бизнис заедниците од земјите-партнери на проектот.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg