Модна ноќ на ѕвезди во Скопје: Инфлуенсери и познати личности во улога на модели, на ревија во East Gate Mall

Многубројната публика и сите присутни гости во трговскиот центар East Gate Мall, премиерно ги видоа над триесетина славни личности во улога на модели, облечени во три сосема различни изданија од брендовите Reserved, Gabbiacci и Sara Fashion.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-01.jpg

Во организација на козметичката линија за нега на лице, кожа и коса Elixy by Natura Therapy и маркетинг агенцијата MAX Management, предновогодишно се одржа настанот Elixy Fashion Night, првата модна ноќ на ѕвезди во метрополата, обединувајќи ги над триесет добро познати имиња од светот на музиката, филмот, уметноста, културата, модата, убавината и шоубизнисот, како и мноштво блогери, популарни инфлуенсери и крунисани убавици, кои заедно на трите ревии продефилираа на пистата во трговскиот центар East Gate Mall.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-02.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-03.jpg

Честа да ја отвори вечерта ѝ припадна на легендарната манекенка Вера Мештеровиќ во креација на Елена Лука, по која своето деби во улога на модели под блесокот од рефлекторите го имаа музичарите Давид Мука, Даниел Дан, Јана Бурческа и Гоце Маротов, актерите Марија Јанчевска и Валентин Дамчевски, писателката Ксенија Николова, уметникот Бојан Ковски, визажистката Марија Лазарова, тиктокерите Александар Динев и Душан Пауновски, водителите Миро Кацаров Нина Славковска и Анѓела Јакимовска, блогерките Антонија Локвенец и Анастасија Димеска, танчарот Џаст Даниелс итн.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-04.jpg

Првата ревија беше „резервирана“ за европскиот бренд RESERVЕD. Познат е како моден бренд кој во своите колекции успешно успева да ги комбинира класичните моменти со храбрите модни исчекори, што не беше исклучок ни на синоќешното шоу.

Италијанскиот стил и шарм оживеа на сцената на втората ревија на модната куќа за мажи GABBIACCI MILANO, со петнаесет комбинации кои овршено им одговараат на џентлмени што се љубители на деловниот изглед, а во исто време ги следат модните трендови.

Третата ревија на најпознатиот домашен бренд за долна облека SARA FASHION, пак, крадеше воздишки кај публиката, со десет македонски убавици во модели од новата сензуална, комфорна, заводлива и возбудлива сезонска колекција.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-05.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-06.jpg

За убавиот изглед на сите учесници се погрижи тимот на мејкап артисти: Сашка Мирчевска, Дина Латиф и Сања Камберска, користејќи ја шминката на брендот AURA, додека за нивните фризури е заслужно студиото Grace и производите на Revlon Professional.

Како стилист на настанот се потпишува Милан Атанасов, креативен директор на Скопски моден фестивал.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-07.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-08.jpg

Автор на фотографиите е Антонио Станков. Извршни продуценти на Еlixy Fashion Night се Амел Амед oд Elixy и Ангелина Китановска од MAX Management. Покровители, партнери и пријатели на првото издание се: MG Art, Figurella, Trokadero, и Rey Water.

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-09.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-10.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-11.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-12.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-13.jpg

elixy-fashion-night-modna-nokj-na-dzvezdi-vo-skopje-14.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg