Цветанка Огненовска: „Мажите во теретана одат повеќе за сликање, отколку за вежбање!“

Билдери, гимнастичари, маратонци и фитнес инструктори во спортското издание на „Нешто конкретно“. Нашите гости Мирко Петровски, Цветанка Огненовска Аврамовски, Весна Кираџиева и Зоран Лазаревски Паљото ќе ви откријат кои мускули највеќе ги вежбаат жените во теретана, дали мажите повеќе се фотографираат отколку што вежбаат и каде започнал бодибилдингот во Македонија.

cvetanka-ognenovska-mazhite-vo-teretana-odat-povekje-za-slikanje-otkolku-za-vezhbanje-01.jpg

Дали претпоставувате колку јајца има изедено Мирко во последните дваесетина години? Како Зоран го добил прекарот „Паљо“ и зошто не беше одбран за градоначалник на Битола, дознајте во изданието што веќе е достапно на YouTube.

Весна Кираџиева изјави дека спортистите не ги сметаат за баш интелигентни на што останатите нејзини соговорници не се согласија.

cvetanka-ognenovska-mazhite-vo-teretana-odat-povekje-za-slikanje-otkolku-za-vezhbanje-02.jpg

Како дојдовме до тоа да мажите сакаат да се сликаат и да се разголуваат повеќе од жените, да се сите навежбани и да имаат стомачни мускули. Разговараме за тоа што го поттикна мажот толку да се грижи за својот физички изглед.

Слушнавме и што мислат жените за муабетот „теретаната е машка работа“. На крајот скопјанецот и битолчанецот ги одмерија силите со буткање на рака.

cvetanka-ognenovska-mazhite-vo-teretana-odat-povekje-za-slikanje-otkolku-za-vezhbanje-03.jpg

Гледајте „Нешто конкретно“ со Снеже Велков секоја недела во 17.00 часот на Телма.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg