Запознајте го HUAWEI nova 9 – динамичен и стилски паметен телефон

HUAWEI nova 9 ќе ви помогне да ја изразите својата индивидуалност благодарение на стилските бои и привлечниот дизајн

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-01.JPG

Новиот смартфон - HUAWEI nova 9, ќе ве импресионира на неколку начини. Стилскиот и ултра лесен дизајн, одличната камера, моќните перформанси и долготрајноста на батеријата се само неколку од елементите што го прават овој уред исклучителен. Дознајте повеќе за новиот HUAWEI nova 9.

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-07.JPG

Приказната зад паметниот телефон

Основата на целата серија HUAWEI nova е иновацијата. Од почетокот на серијата во 2016 година, овие паметни телефони секогаш вклучуваат некои од најдобрите технологии што ги нуди HUAWEI - дизајн, камера, брзо полнење, апликации и многу повеќе. Сега HUAWEI го открива новиот додаток на nova серијата - nova 9. Ова е телефонот токму за вас – динамичен и стилски. Создаден е да биде одличен личен асистент на зафатените, модерни и креативни луѓе кои се активни во секое време од денот.

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-02.JPG

Камера што ви овозможува да го овековечите моментот, дури и ноќе

Во денешно време, луѓето живеат брзо и се динамични, дури и ноќе. Сакаат да ги доловат убавите моменти што ги доживуваат, дури и ако осветлувањето е слабо. HUAWEI nova 9 со подобрените режими за фотографирање, преку ден и навечер, го овозможува ова.

Благодарение на Ultra Vision системот, кој вклучува основна камера RYYB Ultra Vision од 50 мегапиксели, ултра широкоаголна камера од 8 мегапиксели, камера со длабочина од 2 мегапиксели и макро камера од 4 см, ќе можете да направите исклучителни портрети, панорамски или градски фотографии одблиску и на далечина. Со употреба на Extreme Night Shoot и Night Portrait, можете да направите висококвалитетни, светли, но не премногу експонирани фотографии, дури и при слаба осветленост.

Понекогаш фотографијата не е доволна за да овековечите посебен момент, затоа ви треба видео за да ја имате целата приказна. Nova 9 обезбедува напредни 4К видео карактеристики како што се снимање во 4К со предните и задните камери во еден клип без прекин, AIS Video Stabilization и Night Selfie Video.

Nova 9 ќе ви овозможи да снимите извонредни моменти, како преку фотографии, така и на видео, дури и ноќе. Можете да останете динамични деноноќно и да бидете сигурни дека никогаш нема да пропуштите добра можност за фотографирање.

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-03.JPG

Дизајн кој одговара на вашиот стил

Бидејќи луѓето секогаш го носат својот паметен телефон со себе, тој стана важен дел од нивниот стил. HUAWEI nova 9, со својот ултра-тенок и ултра-лесен дизајн, во две варијанти на бои - Starry Blue и Black - е модерен и елегантен додаток што ќе го нагласи вашиот стил. Иако nova 9 има голема батерија и широк екран, тој е ултра-лесен и удобен со дебелина од само 7,77 мм и приближна тежина од 175 гр. HUAWEI nova 9 ќе ви помогне да го истакнете својот стил благодарение на боите и дизајнот кој примамува погледи. 

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-08.JPG

Батерија која ќе издржи цел ден и ноќ

Во денешно време, луѓето постојано брзаат, па затоа очекуваат нивните уреди да бидат во чекор со нивниот секојдневен живот. Траењето на батеријата е една од најголемите грижи со кои се соочуваат корисниците додека ги извршуваат своите задачи во текот на денот. HUAWEI nova 9 располага со 4300mAh Single-Core батерија за да може да понуди долготрајна поддршка. Полнењето до 53% трае само 15 минути, а целосното полнење - 38 минути, благодарение на 66W SuperCharge. Со nova 9, полнењето ќе биде полесно од било кога и нема да треба да менувате планови поради слаба батерија.

HUAWEI nova 9 се напојува со 6-нанометарска мобилна платформа Snapdragon 778G 4G. Моќните перформанси му овозможуваат на телефонот да им асистира на своите корисници во сите секојдневни активности. HUAWEI nova 9 има и технологии за ладење со течност и графен (VC Liquid Cooling & Graphene cooling films), кои интелигентно ја мерат температурата на паметниот телефон и ги регулираат неговите перформанси за да не се загрее и да работи беспрекорно, подолго време.

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-05.JPG

Паметен како тебе, за тебе

HUAWEI nova 9 е паметен телефон кој ќе ги исполни сите очекувања и ќе ви помогне во секое време од денот. Секогаш можете да сметате на неговата сигурна батерија и моќни перформанси. Исто така, имајте доверба дека без разлика на осветлувањето, секогаш можете да направите одлична фотографија или неверојатно видео. И, конечно, nova ќе го нагласи вашиот стил и ќе ви даде пријатно визуелно искуство секој пат кога ќе го погледнете.

zapoznajte-go-huawei-nova-9-dinamichen-i-stilski-pameten-telefon-06.JPG

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg