Целосна реконструкција на кошаркарско игралиште во Битола - IW4U со нов проект!

Иднината на општеството и светот е наша одговорност. Дури и најмалиот акт на љубезност може да направи позитивна промена во општеството, да го подобри местото во кое живееме и начинот на живот. Без разлика каде се наоѓаме или од каде доаѓаме, сите можеме да дадеме свој придонес за подобро општество.

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt-01.jpg

Следејќи ја својата компаниска култура за несебично помагање секаде каде што е потребно, ⋮IWConnect преку својата платформа за донирање IW4U во октомври оваа година започна нов, голем проект – реконструкција на спортски комплекс во Брусничка Населба во Битола. Првата фаза од проектот вклучуваше реконструкција на кошаркарското игралиште од спортскиот комплекс и заврши успешно, а денес, 14.11.2022, истото тоа беше официјално пуштено во употреба.

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt02.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt06.JPG

На настанот присуствуваа градоначалникот на град Битола – Тони Коњановски во придружба на вработени од општина Битола, Александар Мемца – партнер во ⋮IWConnect, претставници на урбаната заедница, вработени во компанијата ⋮IWConnect, познати кошаркари од општина Битола и граѓани на општина Битола.

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt05.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt07.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt17.jpg

Настанот беше отворен со говор на градоначалникот на град Битола – Тони Коњановски, кој јавно се заблагодари за реконструираното игралиште, најави и упати желби за ваков вид на проекти и во иднина кои значително ќе го подобрат животот на младите. Александар Мемца, партнер во ⋮IWConnect изрази благодарност до општина Битола за дадената можност за инвестиција од општината на ваков начин, како и благодарност до сите оние кои помогнаа овој проект да се реализира. Освен тоа, тој ја најави и втората фаза од проектот Заедно за поубА Битола! – реконструкција на детското игралиште непосредно до кошаркарското игралиште кое е веќе во тек и наскоро ќе биде завршено. Сите активности кои се реализирани и се во план да се реализираат се во склоп со вредностите по кои се раководи ИТ компанијата ⋮IWConnect, а тоа се интегритет, постојан авантуристички раст, амбициозна фамилија и чувство на исполнетост. 

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt09.JPG

Настанот продолжи со 3х3 кошаркарски натпревар помеѓу вработени во ⋮IWConnect и тим од кошаркарскиот клуб Пелистер. Натпреварот е само почеток на сето тоа што се надеваме дека ќе следи во иднина.

IWConnect како општествено-одговорна компанија, и компанија која се залага за личен и професионален развој на своите вработени има идеја за организација на спортски турнири следната година на ниво на цела Битола, кои се надеваме дека ќе се реализираат. – изјавија од маркетинг одделот на ⋮IWConnect.  

Во прилог слики од настанот и од реконструираното игралиште.

За повеќе информации за ⋮IWConnect заследете ги нивните профили на социјалните мрежи Facebook, Instagram, LinkedIn или посетете ја нивната веб страна www.iwconnect.com

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt14.jpg

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt15.jpg

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt16.jpg

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt01.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt11.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt10.JPG

celosna-rekonstrukcija-na-kosharkarsko-igralishte-vo-bitola-iw4u-so-nov-proekt18.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg