„Live at Audokultura“ (50 guest limited) со Петар Марков Квартет

По тригодишниот застој предизвикан од светската пандемија, функционирањето во стеснети кругови остана комфорна зона од која дури и во поголеми количини се исцрпуваат уметничките па и животните задоволства.

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-01.jpg

Масовните собири кои создаваа еуфорија и емотивен занес спонтано се заменија со посета на помали сцени од кои извира суптилна доминација на урбана перфекција, софистицираност, врвен квалитет и неограничени можности за апсорпција на сите благодати кои ги нудат музиката и уметноста генерално. 

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-02.jpg

Во Аудиокултура се реализираше уште еден “Live at Audiokultura” настан на кој настапи извонредниот млад музички состав Petar Markov Marush Квартет.

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-03.jpg

Концептот за кој одамна се зборува во суперлатив, сталожено продолжува да биде инспирација за поддржувачи на вистински вредности и траекторија на која има доволно место за сите респектабилни чинители на општество кое се стреми да гради светла музичка иднина. 

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-04.jpg

Одличниот избор од џез композиции во фантастична изведба на Petar Markov Marush квартет креираше атмосфера на гламур, ентузијазам и позитивни вибрации. Сосема соодветно на препознатливите високи стандарди за музика и врвен звук кои ги поставуваат Аудиокултура и teoharov audio преку чии системи се реализира звучната репродукција на настапите во живо.

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-05.jpg

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-06.jpg

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-07.jpg

live-at-audokultura-50-guest-limited-so-petar-markov-kvartet-08.jpg

фото: Стефан Рајхл

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg