„Направив операција за издолжување на нозете – не можам да спијам од болка, но ќе бидам 10cm повисок“

Инфлуенсер од Колумбија ја направил „најболната операција во светот“ бидејќи сакал да биде 10 сантиметри повисок. Но, поради процедурата која вклучува ставање метални шипки во нозете со цел да се издолжат коските, тој 4 месеци е во константни болки, а допрва ќе треба одново да учи да оди.

napraviv-operacija-za-izdolzhuvanje-na-nozete-ne-mozham-da-spijam-od-bolka-no-kje-bidam-10cm-povisok-01.jpg

Операциите за издолжување на екстремитетите не се нешто ново, но сепак се многу ретки, а некои ги нарекуваат и „најболни“.

Но, ова не го спречило колумбискиот инфлуенсер Јеферсон Косио да подлегне на операцијата.

29-годишниот инфлуенсер платил 175.000 долари за операција со која ќе стане повисок за околу 10 сантиметри, односно од 172, ќе „порасне“ до 182 сантиметри.

napraviv-operacija-za-izdolzhuvanje-na-nozete-ne-mozham-da-spijam-od-bolka-no-kje-bidam-10cm-povisok-04.jpg

Операцијата што ја направил Јеферсон вклучува кршење на коските на нозете и вградување на метални шипки во нив. Целта на овие шипки е буквално да ги истегнат коските во одреден временски период.

Кога ќе размислите, не е ни чудно што операцијата е нарекувана најболна и што ретко кој се нафаќа на неа од естетски причини.

napraviv-operacija-za-izdolzhuvanje-na-nozete-ne-mozham-da-spijam-od-bolka-no-kje-bidam-10cm-povisok-03.jpg

А, Јеферсон и самиот почнал да се кае за одлуката и едвај чекал да му ги извадат шипките.

„Сакам сето ова да заврши, но сега е невозможно. Не спијам добро. Обично спијам од четири до шест часа, но изминативе 11-12 дена, можам да спијам најмногу два часа.

И, тоа спиење постојано е прекинувано на 15-20 минути поради болката во нозете. Пробав да користам апчиња за спиење, но не функционираат на мене.

Болката ме буди и се чувствувам очајно. Можеби ќе дојде ден кога телото ќе ми откаже бидејќи нема да може да се справи со болката“, вели тој.

napraviv-operacija-za-izdolzhuvanje-na-nozete-ne-mozham-da-spijam-od-bolka-no-kje-bidam-10cm-povisok-02.jpg

napraviv-operacija-za-izdolzhuvanje-na-nozete-ne-mozham-da-spijam-od-bolka-no-kje-bidam-10cm-povisok-05.jpg

Јеферсон ја направил операцијата во клиника во Богота пред околу четири месеци. Шипките во неговите нозе ги издолжуваат коските за најмногу еден милиметар дневно.

Операцијата за отстранување на шипките е закажана за 25-ти јануари, а потоа инфлуенсерот ќе треба одново да учи да оди.

Моментално тој се движи со инвалидска количка и не е препорачливо да пробува да оди.

Повеќе фотки од инфлуенсерот на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Бизарна опсесија: Близначки потрошиле над 160.000 евра на пластични операции за да личат на Барби (ф... Близначки од Англија потрошиле над 160.000 евра за пластични операции и козметич...
Беше само 1 година постара од зетот - Што знаеме за мајката на Меланија Трамп која почина на 78 годи... Мајката на Меланија Трамп почина на возраст од 78 години. Што знаеме за жената к...
„Добив сепса додека бевме на одмор - мораа да ми ги ампутираат и рацете и нозете за да ме спасат“ „По девет недели во кома, лекарите ме разбудија. Најпрво бев во делириум и кажув...
Брачен пар, кој не сака деца пред да го прошета светот, е мета на осуда: „Прво сакаме да уживаме во ... „Сакаме деца еден ден, но прво сакаме да уживаме во слободата. Не попуштаме под ...
Исповед на зависничка од солариум: „Продолжив да го користам и откако добив рак, сега болеста ми се ... Кармен од Англија е зависничка од солариум која добила рак на кожата поради чест...
„Шест години бев во врска со полицаец на тајна задача, бил испратен да ме шпионира“ „Бевме на зимување на Алпите кога дознав. Го најдов неговиот пасош - не ми го по...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg