Живописно италијанско селце нуди гратис одмор во период од јули до септември


Живописно италијанско селце нуди гратис одмор во период од јули до септември

Замислете една седмица гратис во историско италијанско селце... Оваа 2020-та тоа е возможно, само ако нѐ послужи среќата со актуелната ситуација.

zhivopisno-italijansko-selce-nudi-gratis-odmor-vo-period-od-juli-do-septemvri-01.jpg

Одморите во 2020 уште не се сигурни за никој од нас. Но, границите полека се отвораат и сонот за одмор може да стане реалност.

Мало селце на југот од Италија нуди бесплатно сместување за сите посетители. Звучи премногу добро за да биде вистинито, но навистина е така.

zhivopisno-italijansko-selce-nudi-gratis-odmor-vo-period-od-juli-do-septemvri-03.jpg

Селото Сан Џовани се бори за да опстане и уште во 2019 година италијанската влада понуди 24.000 евра за секој кој трајно ќе се насели таму.

zhivopisno-italijansko-selce-nudi-gratis-odmor-vo-period-od-juli-do-septemvri-02.jpg

Како резултат на намалување на популацијата многу куќи се празни, па затоа од селото организираа 3 куќи во кој може да одморате гратис. Слободно може да престојувате една седмица во периодот од јули до септември.

Пријавувањето е ТУКА!

zhivopisno-italijansko-selce-nudi-gratis-odmor-vo-period-od-juli-do-septemvri-05.jpg

zhivopisno-italijansko-selce-nudi-gratis-odmor-vo-period-od-juli-do-septemvri-04.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Во италијанско гратче на Сицилија се продаваат куќи по 1 евро Тесни улички, калдрма и живописни куќи што раскажуваат историја и сето тоа блиск...
Милионер нуди 280.000 евра за да ѝ најде маж на неговата ќерка девица На југот од Тајланд некој маж може да добие прекрасна сопруга, а заедно со тоа к...
Нашла 108 години старо шише со порака Мериен Винклер работи како поштар и додека била на одмор во морето наишла на шиш...