За бизнис луѓе и гејмери - зошто вреди да одберете еден од Galaxy Note20 | Note20 Ultra?

Моќна комбинација на одлични перформанси и елегантен дизајн, паметен телефон кој користи како џебен компјутер и спој со пенкало кое овозможува голем број можности, како и неповторливо гејминг искуство – серијата Galaxy Note20 и Note20 Ultra се двата уреда кои дефинитивно се на врвот на листата на најдобри телефони.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-01.jpg

Galaxy Note20 и Note20 Ultra имаат моќни перформанси кои ги задоволуваат потребите и на најпребирливите корисници – од бизнис потреби до врвни фотографски искуства и гејминг.

Како и со сите претходни модели, Samsung и овојпат не разочаруваат со дизајнот и ја претставија новата препознатлива боја за Galaxy - мистично бронзена. Galaxy Note 20 доаѓа и во мистично сива и мистично зелена, а Galaxy Note20 Ultra и во мистично бела и мистично црна.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-02.jpg

Дизајнот на овие уреди е минималистички, но посебно се истакнуваат сјајните, уникатни бои, како и деталите кои создаваат неповторлива елеганција.

Што се однесува до дисплејот, кај двата модели присутни се реалистични бои на кои не влијае околината и светлината, а кај Ultra моделот живописната глетка достигнува неверојатни 1500 нити. Разликата е во големината – зависно од вашите потреби и критериуми, може да го изберете 6,7-инчниот дисплеј на Galaxy Note20 или 6,9-инчниот дисплеј на Galaxy Note20 Ultra.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-03.jpg

Galaxy Note20 и Note20 Ultra посебно се истакнуваат како бизнис телефони, а уште се нарекуваат „џебен компјутер“, со оглед на тоа што ви овозможуваат единствено бизнис искуство и ќе ви бидат најголем сојузник во работата и обврските.

Кога зборуваме за бизнис искуство, тука доаѓа на сцена S pen, што ви оддава чувство дека пишувате со вистинско пенкало, а досега е најмоќното Galaxy пенкало.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-2.jpg

S pen ви нуди безброј опции кои ќе ви го олеснуваат секојдневието, а како една од поважните ја наведуваме онаа која овозможува претворање на белешките во текст, кој потоа може да го пренесете во Power Point, Word или PDF документ или да ги конвертирате во текст, а потоа да ги користите за пребарување.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-11.jpg

Белешките може автоматски да се зачуваат од мобилниот телефон на вашиот PC, а ова овозможува брза синхронизација без проблем.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-13.jpg

Покрај користењето за бизнис потреби, Galaxy Note20 и Note20 Ultra се прв и најдобар избор за страсните гејмери.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-06.jpg

На овие уреди може да уживате во повеќе од 100 Xbox игри, што овозможува уникатно гејминг искуство, а моќниот и интелигентен процесор го крева ова искуство на повисоко ниво.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-07.JPG

За игри без прекини, како и за беспрекорни бизнис и секојдневни употреби без сецкања, кочење и исклучување апликации, процесорот е надграден во свој чипсет за посилни перформанси. Ова овозможува да ги користите предностите на играњето во облак (cloud gaming) — без доцнење, сецкање или ненадејно појавување на здодевниот круг со статусот на вчитување.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-16.jpg

Најинтелигентната батерија на Galaxy со неверојатно голем капацитет од 4500 mAh (типична), кај Ultra моделот, ви овозможува целодневна употреба на телефонот за секаква намена, без штедење, а потоа го вклучувате на полнење за да се наполни до 50 % за само 30 минути.

Споделувањето документи, фотки, видеа и други податоци сега е многу едноставно и побрзо од порано благодарение на додадената технологија за просторна ориентација на Galaxy Note20 Ultra. Процесот е едноставен со повлекување на панелот за споделување и насочување на телефонот кон другиот телефон.

За крај, секако дека Samsung повторно воодушеви со камерата која нуди најдобри алатки за професионалци, но и за аматери кои без мака ќе добијат беспрекорен визуелен резултат.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-15.JPG

Со 108 MP на Galaxy Note20 Ultra и 64 MP на Galaxy Note20, може со допир да се зголеми и приближи заднината и да се видат јасно сите детали исто како на целата слика, а за тоа помагаат милионите пиксели кои овозможуваат експоненцијално подетални фотографии.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-08.jpg

Двата уреди имаат зум зо одлична резолуција, кој е подобрен со AI, a тоа ќе ви овозможи комплетно доближување на објектите од далечина и детален и јасен приказ, без да пропуштите ниту еден детаљ.

Galaxy Note20

  • 3 пати Хибриден оптички зум
  • 30 пати Зум со супер резолуција

Galaxy Note20 Ultra

  • 5 пати Оптички зум
  • 50 пати Зум со супер резолуција

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-10.jpg

Оние поискусните кои не се задоволуваат само со фотографија, може да влезат и во улога на режисери со моќните видеоснимки кои се производ на камерата.

Професионалците може да го искористат професионалниот режим кој сами ќе го контролираат и подесуваат, а ќе добијат беспрекорна 8К снимка. Во професионалниот режим може да ја контролирате и брзината на зумот, да доловувате забавени драматични крупни кадри и уште многу други опции кои ќе ги задоволат потребите на професионалците на кои нема да им биде потребен посебен уред-камера.

Покрај професионалците, Samsung секогаш овозможува начини за аматерите да се чувствуваат како професионалци, а камерата и опциите во неа ќе ве воодушеват со бројните можности од кои произлегува најдобар резултат.

Супер стабилноста на Galaxy Note20 и Note20 Ultra, овозможува и снимката во движење да излегува стабилна и јасна, без несакани матни делови. Напредната AI стабилизација ја измазнува снимката, а поголемите пиксели јасно го прикажуваат движењето.

za-biznis-lugje-i-gejmeri-zoshto-vredi-da-odberete-eden-od-galaxy-note20-note20-ultra-09.jpg

Во период на пандемија, само оние кои знаат да препознаат вистински квалитет, без размислување ќе се одлучат да инвестираат во Galaxy Note20 | Note20 Ultra и со сигурност нема да погрешат!

Би можело да ве интересира:

Постојат 5 вида „зависници“ од мобилни телефони (и интернет) – На која група ѝ припаѓате вие? Дали се чувствувате изгубено ако во моментот паметниот телефон не ви е при рака ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg