Што се краткорочните кредити?


Што се краткорочните кредити?

sto-se-kratkorocnite-krediti.jpg

Денеска зборуваме краткорочни кредити.

Кога некој има потреба од средства за пресретнување на неочекувани финансиски потреби, краткорочните кредити се одлична можност за надминување на моменталните финансиски потешкотии. Тие се навистина значајна опција која им е дадена на располагање на клиентите, особено на оние кои поради различни причини имаат потреба од финансиски средства за задоволување на своите потреби од различна природа, најчесто неочекувани трошоци.

Според неговата дефиниција, Краткорочен кредит е вид на кредит, чиј рок на враќањe (доспевање) изнесува најмногу една до две години. Притоа, рочноста на овие кредити може да биде многу мала - неколку недели, или пак шест, девет или повеќе месеци. Најчесто, краткорочните кредити се одобруваат за финансирање на тековните финансиски потреби  на населението. т.е. со нив луѓето го задоволуваат привремениот недостиг на парични средства. Во оваа група спаѓаат различни видови кредити со кои луѓето ги финансираат тековните расходи, купуваат трајни потрошни добра, патуваат итн.

Постојат повеќе видови на краткорочни кредити, а помеѓу повеќе познатите се  обновливите кредити, во која група спаѓаат кредитните картички, наменски кредити кои ги опфаќаат кредитите наменети за купување одредени производи и услуги, како и други видови на кредити кои се наменети за финансирање на различни потреби на клиентите, како на пример за задоволување на моменталните финансиски потреби како годишни одмори, надминување на моментални периоди кога се појавуваат финансиски потешкотии, потреби за школување и сл.

Овозможено од tigo.mk

Повеќе за Тиго>>>

Би можело да ве интересира:

Што е каматна стапка и што тоа значи? Зошто речиси сите кредити имаат каматна стапка? Каматната стапка е стапката со која ја плаќаме цената за привременото користење ...
Кога да земете кредит од финансиско друштво? Краткорочните кредити се наменети за пресретнување на неочекувани потреби за фин...
Што е финансиски систем? Финансискиот систем е збир на институции; финансиски пазари; финансиски средства...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg