Тест: Колку добро го познавате партнерот?

test-kolku-dobro-go-poznavate-partnerot-1

Со помош на анкетата во која соработувале 200 парови, др.Џон Готман, светски признатиот експерт за љубовни врски, откриено е дека квалитетот на љубовната врска и нејзиниот потенцијал, најлесно е да се предвидат според квалитетот на пријателството.

Колку подобро го познавате партнерот и неговиот внатрешен свет, вашата врска ќе биде поквалитетна и подолга.

Овие прашања ќе ви помогнат да откриете колку добро го/ја познавате партнерот/ката.

Забележувајте колку одговори имате со ДА.

1. Дали ги познавате пријателите на партнерот/ката?
-  Да
-  Не

2. Знаете ли во моментов што најмногу го/ја загрижува?
-  Да
-  Не

3. Знаете ли за што сонува вашиот партнер/ка?
- Да
- Не

4. Знаете ли која е животната филозофија на вашиот партнер?
- Да
- Не

5. Знаете ли да наброите барем неколку роднини кои вашиот партнер/ка ги сака?
-  Да
-  Не

6. Дали го/ја допирате и бакнувате страствено?
- Да
- Не

7. Дали вашиот партнер ве почитува?
- Да
- Не

8. Дали во вашиот однос постои оган, страст и романтика?
- Да
- Не

9. Дали на крајот на работниот ден ви е драго да се видите?
- Да
- Не

10. Дали секогаш ве слуша со почитување?
- Да
- Не


Резултати:

8 или повеќе одговори со ДА: Честитаме! Вие имате јака врска полна со разбирање!

4 до 7 одговори со ДА: Вашата врска е во развој. Постојат многу начини на кои можете додатно да ја унапредите и зацврстите. Работете на комуникацијата и посебно внимание посветете на слабостите кои ги воочувате.

Помалку од 4 одговори со ДА: Вашата врска најверојатно поминува низ проблематична фаза. Ако ова ве загрижува, веројатно имате желба да ја спасите. Потрудете се!

Би можело да ве интересира:

Тест на личноста: Животното што ќе го видите прво открива какви сте во љубовта Што значи ако видите птица или можеби коњ или...? Тестирајте се какви сте во уло...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg