Алцхајмер тест


Алцхајмер тест

Следниов тест бил дизајниран како тест за проверка на менталната способност, од страна на училиштето за психијатрија на универзитетот Харвард.
Одвојте малку време и видете дали можете да ја прочитате секоја линија без да погрешите. Луѓето што имаат во просек по 40 години не можат да го направат тоа.alchajmer-test1

1.   This is this cat.
2.   This is is cat.
3.   This is how cat.
4.   This is to cat.
5.   This is keep cat.
6.   This is an cat.
7.   This is old cat.
8.   This is fart cat.
9.   This is busy cat.
10. This is for cat.
11. This is forty cat.
12. This is seconds cat.

Сега вратете се наназад и прочитајте го третиот збор од секоја линија од горе надоле.

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали девојката на илустрацијата е среќна, лута или исплашена? Секој има различна перцепција за работите и луѓето околу него, а тоа до некаде е...
По што се разликуваат двете топки? Некои луѓе едноставно, колку и да се трудат не забележуваат мали промени во свет...
Квиз: Дали сте „ситничари“ и лесно ловите грешки? Колку често знаете да прокоментирате грешка која другите едвај можат да ја видат...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg