Квиз: Колку го познавате Дојран?

Дали имате солидно познавање за Дојран и најмалото природно езеро во Македонија? Тестирајте се...

kviz-kolku-go-poznavate-dojran-01.jpg

Дојранското Езеро е најмалото природно езеро во Македонија, за кое со децении наназад се зборува за неговата лековитост и огромниот рибен потенцијал.

Дали имате основни познавања за малото туристичко место сместено непосредно до границата со Грција, или пак потребно ви е малку повеќе да се информирате?

Тестирајте се...

Колку го познавате Дојран?
 1. 1.
  2 километри
  3 километри
  5 километри
 2. 2.
  Риба на трска
  Риба на жар
  Пржена риба
 3. 3.
  Свети Илија
  Свети Петар
  Свети Ѓорѓи
 4. 4.
  Првата балканска војна
  Првата светска војна
  Втората светска војна
 5. 5.
  Јасеново
  Николиќ
  Сретеново
 6. 6.
  Мрдаја
  Ачикот
  Калдрма
 7. 7.
  Кожуф
  Беласица
  Плачковица
 8. 8.
  Дојрански вир
  Дојранска бара
  Дојрански ѓол
 9. 9.
  Дојрани
  Дојранос
  Полин
 10. 10.
  Дојранчани
  Доранчанци
  Дојранци

Б. С. Б. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: 10 лесни прашања што треба да ги знаете од општа култура Колку елементи има во периодниот систем? А, колкав е збирот на аглите во триагол...
Квиз за експерти по географија: Дали ја познавате Европа? Колку големи притоки има реката Вардар? А кој е главен град на Романија? Тестира...
Квиз: 10 општи прашања на кои не смеете да го згрешите одговорот Кој е најголемиот цицач во светот? Од колку бои е составено виножитото? На овие ...
Квиз: 10 општи прашања за кои не смеете да побарате помош од Гугл Во која измислена земја се случува дејствието на „Петар Пан“? Каде се наоѓаат Во...
Квиз: Можете ли да ги погодите сите одговори што почнуваат на буквата „Б“? Кој град се наоѓа 28m под морското ниво? Кое овошје е полно со калиум? Колк...
Квиз: 7 прашања за сезнајковци – ќе ги одговорите ли без Гугл? Кој е автор на цртежот The Vitruvian Man (Витрувиев човек)? Која азиска држ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg