Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото?


Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото?

Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво или немате широки познавања, па најчесто сте молчеливи?

kviz-dali-vazhite-za-chovek-so-shiroki-opshti-poznavanja-vo-drushtvoto-01.jpg

Ајде да провериме колку се широки вашите познавања од различни области. 

Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото?
 1. 1.
  Трапезоид
  Ромб
  Делтоид
  Хексаконтатетрагон
  Паралелограм
 2. 2.
  2
  4
  6
  7
 3. 3.
  Атлантски
  Тихи
  Арктички
  Индиски
 4. 4.
  Васко де Гама
  Фердинанд Магелан
  Џон Смит
  Кристофер Колумбо
 5. 5.
  Пред живеењето на Клеопатра
  За време на живеењето на Клеопатра
  По живеењето на Клеопатра
 6. 6.


 7. 7.
  40 до 60 отчукувања во минута
  60 до 80 отчукувања во минута
  120 до 140 отчукувања во минута
  160 до 180 отчукувања во минута
 8. 8.
  3,14329
  3,14159
  3,14179
  3,14854
 9. 9.
  Бруто денарска плата
  Бруто домашен производ
  Биланс на домашен приход
 

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...
Квиз по општи познавања: Само генијалци ќе го решат без грешка Филмови, географија, хемија, општи поими - колку добро се снаоѓате во прашања од...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg