Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина?


Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина?

Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја познавате нашата земја? Можете ли да се пофалите со добри познавања?

kviz-kolku-dobro-ja-poznavate-nashata-tatkovina-01.fw.png

Памтите ли некои од најважните датуми, запознаени ли сте со нашите богатства? Да ве праша сега некој, ќе покажете дека сте горд Македонец или ќе се засрамите од не знаење?

Да провериме...

Колку добро ја познавате нашата татковина?
 1. 1.
  Преспанско
  Охридско
  Дојранско
 2. 2.
  Јосип Броз Тито
  Борис Трајковски
  Киро Глигоров
 3. 3.
  Мечка
  Балкански рис
  Дива свиња
 4. 4.
  11 октомври
  23 октомври
  13 ноември
 5. 5.
  12-ти век
  9-ти век
  20-ти век
 6. 6.
  Охрид
  Прилеп
  Гевгелија
 7. 7.
  Пештера
  Мегалитска опсерваторија
  Тврдина
 

М. М. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg