Квиз: Прашања чии одговори треба да ги знаат сите – колку ќе одговорите точно?


Квиз: Прашања чии одговори треба да ги знаат сите – колку ќе одговорите точно?

Никој не може да знае сè или да биде експерт во сите области, но сепак постојат работи кои би требало да ги знаеме сите.

kviz-prashanja-chii-odgovori-treba-da-gi-znaat-site-kolku-kje-odgovorite-tochno-01.jpg

Без разлика дали станува збор за историја, биологија, па дури и филмови и серии, некои работи треба да им се добро познати на сите.

Овој квиз го сочинуваат осум општи прашања од различни области, чии одговори би требало да ги знаете од општа култура.

Прашања чии одговори треба да ги знаат сите – колку ќе одговорите точно?
 1. 1.
  Нула
  100
  10.000
 2. 2.
  Грција
  Египет
  Персија
 3. 3.
  Според бројот на гранки
  Според големината на корените
  Според бројот на годови во стеблото
 4. 4.
  Париз
  Рим
  Њујорк
 5. 5.
  The Basketball Diaries
  Shutter Island
  Meet Joe Black
 6. 6.
  Џејн Остин
  Вилијам Шекспир
  Чарлс Дикенс
 7. 7.
  6
  7
  9
 8. 8.
  Влажност на воздухот
  Воздушен притисок
  Температура на воздухот

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg