Квиз со точно/неточно: Ќе познаете ли кои факти се вистина, а кои лага?


Квиз со точно/неточно: Ќе познаете ли кои факти се вистина, а кои лага?

Дали добро ги проверувате сите информации што ќе ги чуете, или не ви се троши време за тоа? Дали имате општи познавања од повеќе области, или си се држите само до она што ви е потребно? Овој квиз ќе ви помогне да дознаете.

kviz-so-tochno-netochno-kje-poznaete-li-koi-fakti-se-vistina-a-koi-laga-01.jpg

Овој квиз го сочинуваат осум факти, а вие треба да погодите кои од нив се вистина, а кои лага.

Бидејќи станува збор за популарни факти, претпоставуваме дека досега сте ги сретнале сите, па веројатно без проблем ќе погодите што е точно, а што неточно.

Ќе познаете ли кои факти се вистина, а кои лага?
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg