Квиз со точно/неточно: Само оние кои знаат сè - ќе го погодат одговорот на сите прашања


Квиз со точно/неточно: Само оние кои знаат сè - ќе го погодат одговорот на сите прашања

Постојат работи што скоро сите ги знаеме од општа култура, но некои факти им се познати само на најљубопитните. Дали сметате дека спаѓате во втората категорија? Овој квиз ќе ви помогне да дознаете.

kviz-so-tochno-netochno-samo-onie-koi-znaat-se-kje-go-pogodat-odgovorot-na-site-prashanja-01.jpg

Ако мислите дека имате широки познавања и знаете работи што не им се баш познати на сите, тогаш сигурно ќе ви се допадне овој квиз.

Во продолжение следат неколку факти, а ваша задача е да погодите кои нив се точни, а кои неточни.

Само оние кои знаат сè ќе го погодат одговорот на сите прашања
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку всушност знаете за технологијата што ја користите секојдневно? Денес компјутерите и смартфоните се сеприсутни – ги користиме за работа, ги кори...
Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg