Квиз: Општи прашања од сите области – на колку ќе одговорите точно?


Квиз: Општи прашања од сите области – на колку ќе одговорите точно?

Дали сакате да учите нови нешта и сметате дека знаете многу работи? Тогаш дефинтивно ќе ви се допадне овој квиз, кој ќе ви даде можност да го проверите знаењето.

kviz-opshti-prashanja-od-site-oblasti-na-kolku-kje-odgovorite-tochno-01.jpg

Овој квиз го сочинуваат осум општи прашања од разни области и вие треба да им го погодите точниот одговор. А, ако сте љубопитна личност која редовно го надградува знаењето, сигурно ќе го решите без никаков проблем.

Општи прашања од сите области – на колку ќе одговорите точно?
 1. 1.
  Тајланд
  Индија
  Јапонија
 2. 2.
  Околу 50%
  Околу 70%
  Околу 85%
 3. 3.
  Бактериски инфекции
  Вирусни инфекции
  За настинки
 4. 4.
  201
  195
  154
 5. 5.
  Грип
  Туберкулоза
  Рак
 6. 6.
  Јудаизам
  Хиндуизам
  Будизам
 7. 7.
  Естонија
  Данска
  Шведска
 8. 8.
  Ниту еден бог
  Еден бог
  Повеќе богови

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg