Квиз: Дали „растурате“ физика и хемија?


Квиз: Дали „растурате“ физика и хемија?

Ако ги сакате физиката и хемијата и сте во тек со новостите, тогаш овој квиз ќе биде прелесен за вас. Но, ако долго време не сте обрнале внимание на овие области, можно е да „заглавите“.

kviz-dali-rasturate-fizika-i-hemija-01.jpg

На училиште сите учевме физика и хемија, но кога ќе земете предвид колку ученици ги мразеа овие предмети, најмногу поради задачите, малкумина се сеќаваат на она што го слушнале на часовите.

Дали и вие спаѓате овде, или ова се области што навистина ве интересираат, па добро помните сè? Овој квиз ќе ви помогне да дознаете.

Дали „растурате“ физика и хемија?
 1. 1.
  Алуминиум
  Жива
  Бакар
 2. 2.
  Статика
  Термодинамика
  Акустика
 3. 3.
  Течната вода
  Мразот
  Имаат иста густина
 4. 4.
  Целзиусова скала
  Келвинова скала
  Фаренхајтова скала
 5. 5.
  Кислород
  Хелиум
  Водород
 6. 6.
  1
  2
  3
 7. 7.
  Инерција
  Индукција
  Имплозија
 8. 8.
  1.000
  100.000
  1.000.000

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg