Играме брза географија: Кои села на буквата „Е“ во Македонија ги знаете?


Играме брза географија: Кои села на буквата „Е“ во Македонија ги знаете?

Обожававте ли како мали да ја играте играта „Брза географија“? Ајде тестирајте се што ви останало во меморија...

igrame-brza-geografija-koi-sela-na-bukvata-l-vo-makedonija-gi-znaete-01.jpg

Одговорите се во продолжение:

 • Ебеплија‎ 
 • Евла (Дебарско)‎ 
 • Евла (Ресенско)‎ 
 • Едеклерци‎ 
 • Единаковци‎ 
 • Еднокуќево‎ 
 • Едрениково‎ 
 • Езерани‎ 
 • Елевци‎ 
 • Еловец‎ 
 • Елово‎ 
 • Елшани‎ 
 • Емирица‎ 
 • Ерековци‎ 
 • Ерџелија‎ 
 • Ехлоец‎ 

Имате да додадете некои други?

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Играме брза географија: Кои села на буквата „Ж“ во Македонија ги знаете? Обожававте ли како мали да ја играте играта „Брза географија“? Ајде тестирајте с...
Играме брза географија: Знаете ли некое село на буквата „И“ во Македонија? Дали викендите ги користите за прошетки во природа и истражување на македонските...
Играме брза географија: Знаете ли некое село на буквата „У“ во Македонија? Дали ја познавате доволно добро нашата држава? Дали на моменти пријателите се ше...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg