Квиз: 8 прашања од 8 области – колку ќе одговорите точно?


Квиз: 8 прашања од 8 области – колку ќе одговорите точно?

Сметате дека имате барем основни познавања од скоро секоја област? Тогаш ве предизвикуваме да го решите овој квиз.

kviz-8-prashanja-od-8-oblasti-kolku-kje-odgovorite-tochno-01.jpg

Иако не можеме да бидеме експерти во сè, постојат работи од секоја област кои се сметаат за факти од општа култура, па добро би било да ги знаеме. Со овој квиз можете да проверите дали и вие спаѓате овде.

8-те прашања во продолжение се од 8 различни области, а вие треба да им го погодите точниот одговор.

8 прашања од 8 области – колку ќе одговорите точно?
 1. 1.
  5
  8
  10
 2. 2.
  Индиски ореви
  Ф’стаци
  Бадеми
 3. 3.
  Стивен Кинг
  Колин Хувер
  Гијом Мисо
 4. 4.
  Кордоба
  Пезос
  Реал
 5. 5.
  Листовите
  Стеблото
  Коренот
 6. 6.
  HDD
  GPU
  CPU
 7. 7.
  Мексико
  Аргентина
  Венецуела
 8. 8.
  015
  206
  007

Спирова С. | Црнобело / Фото: depositphotos

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали логиката ви е силна страна? Колку загатки ќе успеете да погодите точно? Логиката ви е силна страна ако ниту ...
Квиз: Дали важите за човек со широки општи познавања во друштвото? Дали можете да се впуштите во разговор на разни теми кога сте во секое друштво и...
Квиз: Колку добро ја познавате нашата татковина? Историски факти, географски поими, секојдневни, но важни работи - колку добро ја...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg