Играме брза географија: Знаете ли некое од многуте села на буквата „Д“ во Македонија?

Дали ја познавате доволно добро нашата држава? Дали на моменти пријателите се шегуваат со вас дека сте „Истражи ја Македонија лик“? Ајде тестирајте ги вашите знаења...

igrame-brza-geografija-znaete-li-nekoe-od-mnogute-sela-na-bukvata-d-vo-makedonija-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Учиме за Македонија: Колку градови има во Македонија? Дали географијата ви е силна страна? Ги знаете ли најзначајните работи за Македо...
 Учиме за Македонија: Колку села има во нашата држава? Ореше, Богомила, Нежилово, потоа Галичник, Гари, Јанче се само дел од прекраснит...
Учиме за Македонија: Кој го наследи Киро Глигоров на претседателското место? Ги знаете ли најзначајните македонски политичари? За кој претседател на Мак...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg